Remedii pentru bolile cardiovasculare

244

Cardiacii trebuie să aibă, pe lângă grija de a nu mânca gras şi de a consuma cu zgârcenie alcool, şi atenția de a nu rămâne pentru prea mult timp în frig. Frigul şi presiunea atmosferică scăzută fac ca vasele de sânge să se îngusteze, lucru periculos mai ales pentru persoanele care prezintă tulburări ale tensiunii arteriale, întrucât circulația se îngreunează.

Remedii pentru bolile cardiovasculare

Extrem de periculoase sunt, de asemenea, schimbările bruşte de temperatură (când se înregistrează diferențe de până la 15°C de la o zi la alta), acestea afectându-i atât pe cardiacii cu ștate vechi, cât şi pe oamenii predispuşi la deficienţe cardiovasculare.

În ceea ce priveşte restricţiile de ordin alimentar, se ştie că excesul de lipide, mai ales de natură animală, influenţează în sens negativ integritatea arterelor, pereţii interni îngroşându-se şi rigidizându-se. Aşadar, consumaţi mai puţină carne de porc şi mai mult peşte — somonul este o alegere potrivită, reprezentând o adevărată binecuvântare pentru sănătatea arterelor, prin cantitățile importante de acizi Omega-3 pe care le furnizează.

Vă mai puteți delecta cu friptură de curcan, foarte săracă în grăsimi, însoţită cu garnitură de legume sotate; şi piureul de cartofi este „la liber”, cu condiţia să fie preparat cu lactate degresate. Salata de boeuf este permisă, însă folosiți maioneza light. Piftia mai dietetică este o alegere bună, conţinând mult usturoi, de mare ajutor în reglarea tensiunii arteriale.

La capitolul băuturi, chiar se indică unul sau două pahare de vin roşu pe zi. Acesta, dacă este de bună calitate, conţine resveratrol, o substanţă care protejează sistemul cardiovascular, ajutându-vă să vă păstraţi inima sănătoasă. Nici un pahar de şampanie în noaptea dintre ani nu strică, mai ales dacă este consumat într-un cadru festiv. Mare atenţie însă la licorile spirtoase, care pot creşte nivelul tensiunii arteriale, la fel ca şi berea.

PREPARATE FITOTERAPEUTICE UTILE

•    Infuzie de talpa-gâştei. Este eficientă mai ales pentru limitarea tulburărilor de ritm cardiac — reglează bătăile inimii şi scade tensiunea arterială. Turnaţi o cană cu apă clocotită peste o linguriţă de părţi aeriene. Lăsaţi vasul acoperit 15-20 de minute, apoi strecuraţi. Beţi două căni de ceai pe zi, ultima seara, înainte de culcare.

•    Infuzie de păducel. Este indicată în special persoanelor cu tahicardie. Puneţi 250 ml de apă fiartă peste o linguriţă de frunze şi flori. După un sfert de oră, strecuraţi. Se consumă câte o cană de astfel de ceai în timpul crizei. La fel de eficientă este tinctura luată preventiv, câte 15- 20 picături, în trei reprize, înaintea meselor principale…

•    Infuzie de mesteacăn. Este recomandată în caz de hipertensiune uşoară, având şi o oarecare acţiune de eliminare a colesterolului de pe pereţii vaselor de sânge. Turnaţi 250 ml apă clocotită peste două-trei linguri de frunze uscate. Când ceaiul se răceşte, adăugaţi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi lăsaţi la macerat şase ore. Se bea în două reprize, la interval de patru ore.

loading...
Articolul precedentFoietaj cu piept de pui
Articolul următorModele de unghii clasice

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!