Oftalmologie

Retinopatia

Retinopatia

Retinopatia nu este o afectiune in sine, ci denumirea utilizata pentru un grup de boli care afecteaza retina. Retina, pozitionata in spatele ochiului, contine celule vizuale speciale care actioneaza la lumina cu ajutorul unor fotoreceptori: celule cu conuri si celule cu bastonase. Celulele cu conuri sunt responsabile de vederea diurna, foarte clara si detaliata, iar celulele cu bastonase sunt responsabile ...

Read More »

Alergiile oculare

Alergiile oculare

Cu totii ne confruntam cu alergiile oculare. Adesea, ele pot fi ameliorate cu ajutorul unei comprese reci, insa pentru tratarea lor este necesar un tratament prescris de medicul specialist.

Read More »

Melanomul ocular

Melanomul ocular

Melanomul ocular reprezinta un tip de cancer care are in vedere celulele producatoare de melanina. Melanina are rolul de a colora pielea, iar melanoamele din jurul ochilor se vor forma pe retina.

Read More »

Tulburarile de vedere

Tulburarile de vedere

Pentru persoanele care au visat dintotdeauna sa nu mai fie nevoite sa poarte ochelari de vedere sau lentile de contact pentru corectarea vederii, a aparut chirurgia cu laser pentru tulburarile de vedere.

Read More »

Cum scăpați de nevralgii

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Read More »

Orbirea sau cecitatea

Orbirea sau cecitatea

Orbirea, numita si cecitate, reprezinta pierderea vederii partial sau total, cauzata de afectiuni grave ale mediilor transparente oculare, ale retinei sau ale centrilor nervosi.

Read More »
Loading..