Simptomele cancerului de stomac

Share

Unele dintre motivele apariției cancerului de stomac sunt din cauza unei tratări necorespunzătoare a gastritei sau ulcerului, acestea avansând și transformându-se ulterior în cancer. Tocmai din acest motiv, cancerul la stomac se regăsește și sub denumirea de cancer gastric.

cancerul de stomac

Din păcate, asemenea altor tipuri de cancer, acesta este depistat când pacienții se află în stadii destul de avansate, lucru care îngreunează efectele tratamentelor administrate.

Simptomele care își fac apariția diferă în funcție de stadiul bolii, unele fiind mai accentuate, iar altele reprezentând doar mici semne de îngrijorare, care însă nu trebuie ignorate.

Simptome incipiente ale cancerului gastric pot fi următoarele

– Senzații de supraîncărcare și balonare resimțite la nivelul stomacului, prezente la scurt timp după ce ați luat masa;
– Stări de vomă și grețuri care apar la intervale scurte de timp și pentru care nu se găsesc explicații;
– Indigestie manifestată o perioadă mai lungă și care provoacă disconfort prezent în zona abdominală;
– Stări frecvente de eliberări de gaze;
– Arsuri prezente la nivelul stomacului;
– Dureri ale stomacului sau chiar la nivelul pieptului, în special în zona sternului.

Simptome manifestate într-o stare mai avansată (intermediară):
– Dificultăți de înghițire;
– Vărsături care deseori pot fi însoțite de sângerări;
– Indigestie care poate atrage ulterior alte simptome cum sunt pierderea în greutate și o acumulare de celule care vor stimula tot mai mult dezvoltarea cancerului.

În fazele avansate, chiar terminale, simptomele care se vor resimți sunt următoarele

– Scaun însoțit de sângerări destul de severe. Culoarea acestuia va fi mai închisă și poate prezenta chiar și un miros neplăcut;
– Vomă persistentă care va prezenta urme de sânge în majoritatea cazurilor;
– Durerile din zona sternului, care au început să apară în faza intermediară, vor fi din ce în ce mai accentuate. Aceste dureri reprezintă, de fapt, un semn principal al răspândirii tumorilor metastatice de la nivelul stomacului la nivelul plămânilor;
– Stări de oboseală care vor fi tot mai frecvente și mai accentuate;
– Pierderea poftei de mâncare și scăderi în greutate;
– Apariția icterului;
– Inflamații ale abdomenului care vor fi vizibile foarte ușor în partea superioară a acestuia;
– Anemie.

Dacă unul dintre membrii familiei voastre a suferit de acest tip de cancer, există șanse foarte mari să fiți predispuse și dumneavoastră.

De asemenea, dacă ați avut parte de intervenții chirurgicale, șansele de apariție ale cancerului vor fi mai crescute decât în cazul altor persoane.

În majoritatea cazurilor, boala își face resimțită apariția din cauza acțiunii mai multor factori, care dacă ar acționa separat nu ar exista șanse de a vă îmbolnăvi.

Cancerul de stomac sau gastric, după cum mai este numit, se situează pe locul al patrulea comparativ cu celelalte tipuri. Pe primul loc este cancerul pulmonar, urmat de cel mamar, iar pe locul al treilea cancerul de colon (cunoscut și sub numele de cancer al intestinului gros)…

Deși este o boală destul de gravă, comparativ cu alte tipuri de cancer, există mult mai multe șanse de vindecare, chiar dacă boala se află deja într-un stadiu avansat. Deși tratamentul este unul destul de dificil, acesta este nu este însă și imposibil.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente