Fractura de sold

Share

De cele mai multe ori, fractura de sold reprezinta, in special pentru persoanele in varsta, o schimbare uriasa a vietii, fiind mai mult decat un os rupt.

Fractura de sold

Pe langa interventia chirurgicala, este necesara recuperarea, care, de cele mai multe ori dureaza peste un an de zile. Cele mai multe fracturi de sold sunt suportate de catre persoanele care au peste 65 de ani, astfel ca persoanele vizate trebuie sa fie atente, pentru evitarea acestor probleme. Majoritatea persoanelor puse in aceasta situatie au soldul fracturat in zona de sus a femurului.

Simptome
-persoana care tocmai a cazut nu se poate misca;
-durere severa in zona inghinala sau in zona soldului;
-neputinta unei persoane de a-si tine greutatea pe piciorul unde se banuieste ca exista problema;
-vanatai, umflaturi locale;
-orientarea inspre exterior a piciorului cu probleme.

Cauze
-fumatul;
-lipsa activitatii;
-administrarea medicamentelor ce duc la o pierdere a masei osoase;
-afectiuni care duc la ameteli sau probleme cu mentinerea echilibrului;
-un plan alimentar nesanatos si un aport necorespunzator de vitamine.

Factori de risc
Varsta. Atunci cand varsta unei persoane creste, cresc si sansele fracturilor, deoarece densitatea oaselor este in scadere, iar vederea devine din ce in ce mai slaba, fiind afectat si echilibrul, viteza reactiilor fiind si ea in scadere.
Toti acesti factori, pusi la un loc, cresc sansele aparitiei unei fracturi de sold.

Sexul. Circa 80% dintre persoanele care sufera o fractura de sold sunt femei, deoarece acestea isi pierd densitatea osoasa mai repede decat barbatii. Acest lucru este din cauza faptului ca, atunci cand femeia ajunge la menopauza, nivelul estrogenului scade si este accelerata si pierderea masei osoase…

Afectiuni medicale cronice. Osteoporoza reprezinta cel mai important factor al aparitiei fracturilor de sold, deoarece astfel fragilitatea oaselor este in crestere, iar absorbtia vitaminelor si calciului este in scadere.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente