Pneumoftiziologie

Masurarea capacitatii pulmonare

Masurarea capacitatii pulmonare

Masurarea capacitatii pulmonare, numita medical spirometrie, este un examen medical ce va fi de ajutor in a diagnostica eventualele afectiuni obstructive pulmonare precum astmul bronsic sau alergic, bronhopneumopatie de tip cronic obstructiv.

Read More »

Cum scăpați de nevralgii

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Read More »

Cum sa te lasi de fumat – metoda usoara

Cum sa te lasi de fumat - metoda usoara

Ca sa te lasi de fumat iti trebuie in primul rand ambitie dar si o metoda care sa te ajute. De aceea, este foarte important sa stii exact ce presupune renuntarea la acest viciu, care sunt beneficiile, dar si aspectele mai putin placute carora va trebui sa le faci fata. Afla cum sa te lasi de fumat si, cel mai important, ...

Read More »

Emfizemul

Emfizemul

Emfizemul reprezinta factorul care contribuie la avansarea diverselor afectiunii ale plamanilor, de tip obstructiv, ceea ce duce la limitarea fluxului de aer respirat.

Read More »

Fibroza pulmonara

Fibroza pulmonara

Fibroza pulmonara poate fi cauzata de sarcoidoza, diverse infectii sau interactiunea cu varii agenti de mediu. Aceasta afectiune poarte denumirea si de boala pulmonara intestitiala. Simptomele fibrozei pulmonare Semnele si simptomele fibrozei pulmonare sunt reprezentate de urmatoarele aspecte: dificultati respiratorii; tuse seaca; oboseala severa; pierdere in greutate; dureri la nivelul muschilor. Cauzele aparitiei fibrozei pulmonare Cauzele aparitie fibrozei pulmonare sunt ...

Read More »

Terapia cu aerosoli

Terapia cu aerosoli

Terapia cu aerosoli este o forma de tratament a multor afectiuni, inclusiv a bolilor obstructive ale cailor respiratorii. Un mare avantaj al acestei terapii este acela ca sunt utilizate doze mai mici de substante medicamentoase.

Read More »

Răceala și gripa

Răceala și gripa

Raceala la plamani se diferentiaza de o simpla raceala, chiar daca de cele mai multe ori, cauza initiala este aceeasi ca a unei raceli comune, prin localizarea in zona plamanilor a infectiei.

Read More »
Loading..