Pneumoftiziologie

Simptomele cancerului la plamani

Simptomele cancerului la plamani

Rata supravietuirii acestui tip de cancer poate creste daca acesta este descoperit la inceput, dar, din nefericire, la majoritatea bolnavilor, atunci cand este diagnosticat, de cele mai multe ori este prea tarziu, insa aceste lucruri pot fi evitate daca populatia ar cunoaste simptomele cancerului la plamani. Pentru fumatori este foarte important sa inteleaga si sa descopere simptomele cancerului la plamani. Circa ...

Read More »

Pneumonia de ventilatie

Pneumonia de ventilatie

Pneumonia de ventilatie apare la cel putin doua zile de la intubarea orotraheala a pacientului. Pneumonia de ventilatie se produce ca o consecinta a invaziei tractului respirator inferior si a parenchimului pulmonar cu microorganisme.

Read More »

Sarcoidoza

Sarcoidoza

Sarcoidoza afecteaza in principal plamanii fiind o afectiune granulomatoasa sistemica de etiologie necunoscuta care afecteaza in special adultii tineri.

Read More »

Bolile plamanilor

Bolile plamanilor

Plamanii reprezinta parti ale sistemului respirator, organe situate deasupra diafragmului. Au consistenta spongioasa si tesut elastic si rolul de a inspira si expira dioxidul de carbon.

Read More »

Cum sa te lasi de fumat – metoda usoara

Cum sa te lasi de fumat - metoda usoara

Ca sa te lasi de fumat iti trebuie in primul rand ambitie dar si o metoda care sa te ajute. De aceea, este foarte important sa stii exact ce presupune renuntarea la acest viciu, care sunt beneficiile, dar si aspectele mai putin placute carora va trebui sa le faci fata. Afla cum sa te lasi de fumat si, cel mai important, ...

Read More »