Home / SANATATE / sanatatea intima / Ce trebuie sa stii despre sindromul ovarului polichistic?

Ce trebuie sa stii despre sindromul ovarului polichistic?

Esti lesbiana si ai ciclul menstrual neregulat sau te-ai ingrasat inexplicabil? Este foarte posibil sa suferi de sindromul ovarului polichistic.

Ce trebuie sa stii despre sindromul ovarului polichistic

Un studiu recent a demonstrat ca lesbienele sunt de doua ori mai expuse la riscul de a suferi de aceasta boala fata de femeile heterosexuale. In plus, este recunoscut faptul ca 38% dintre lesbiene sufera de sindromul ovarului polichistic.

Acest sindrom este cea mai raspandita boala endocrina printre femeile la pre-menopauza si este adesea diagnosticat in mod incorect. Multe femei fac ani de tratament pentru un diagnostic incorect sau ajung pur si simplu sa se intrebe: „Ce se-ntampla cu mine?”

Sindromul ovarului polichistic se confunda de foarte multe ori cu problemele menopauzei sau cu sindromul Cushing (hipercorticismul). Este important sa stii simptomele si sa realizezi ca ele pot varia foarte mult de la o femeie la alta. Nu toate femeile se confrunta cu toate aceste probleme. Iata care sunt simptomele:

–    acnee;
–    pete inchise la culoare pe piele;
–    ciclu menstrual neregulat sau chiar absent;
–    caderea parului;
–    ingrasare fara motiv;
–    depresie si anxietate;
–    colesterol marit;
–    infertilitate…

Pe termen lung, sindromul ovarului polichistic poate duce la boli mult mai grave, precum: diabet, boli de inima sau de ficat si probleme emotionale sau chiar mentale.

Loading..