De ce ne dor sânii?

219

Durerea de sani mai este numita si mastalgie si este resimtita de doua treimi dintre femei intr-un anumit moment al vietii lor. Severitatea durerii poate sa difere foarte mult de la o situatie la alta, insa aproximativ 15% din cazuri necesita o forma sau alta de tratament.

De ce ne dor sânii

Durerea de sani se poate incadra in doua mari categorii:

•  ciclica;

•  aciclica.

Durerea ciclica de sani (reprezentand 75% din cazurile de mastalgie) are legatura cu modificarile hormonale de estrogen si progesteron, ce au loc in fiecare luna in corpul unei femei, in timp ce durerile aciclice nu au nicio legatura cu menstruatia.

Cele mai comune cauze ale durerii localizate la nivelul sanilor, sunt:

•  Dezechilibrele hormonale
Aceasta cauza ciclica a durerilor de sani este in acelasi timp si cea mai raspandita. Un dezechilibru hormonal este creat atunci cand balanta dintre estrogen si progesteron este inclinata mai mult intr-o parte, in general fiind vorba despre un exces de estrogen.

•  Pietrele la vezica biliara
Pietrele la vezica biliara sunt niste mici formatiuni cristaline, alcatuite din colesterol si alte substante, care se formeaza in vezica biliara. Aceasta boala da dureri in abdomenul superior, dureri care pot ajunge insa si pana la sani.

•  Sindromul Tietze
Sindromul Tietze este, de fapt, inflamatia cartilagiului care leaga coastele superioare de stern, iar aceasta inflamatie poate fi motivul durerii si a umflaturilor din zona sanilor.

•  Cancerul la san
Desi cancerul la san nu provoaca, in general, dureri de san, orice anormalitate obervata in aceasta zona ar trebui luata in serios, la fel si vizita la un medic specialist este recomandata…

loading...
Articolul precedentIată de ce poartă Delia peruci
Articolul următorHummus

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!