Pastila contraceptiva nehormonala

221

Cercetatorii au descoperit ca se poate crea o pastila contraceptiva nehormonala, dupa ce au observat o atractie fertila intre ovul si sperma. Hormonul eliberat de un ovul ce este pregatit pentru fertilizare actioneaza ca o atractie pentru sperma. Specialistii de la o Univestiate din California, Statele Unite ale Americii, au efectuat mai multe experimente pe sperma umana si soareci pentru a putea sa investigheze modul in care se detecteaza ovulul pregatit pentru fertilizare.

Pastila contraceptiva nehormonala

Atunci cand sperma are parte de un impuls de progesteron (un hormon ce este eliberat de celulele de langa ovul) curentul electric creste, iar spermatozoizii se vor misca mai repede. Aceasta noua descoperire poate sa duca la crearea unui tip de contraceptie nehormonala. Astazi, pilula actioneaza prin utilizarea hormonilor care suprimeaza ovulatia, iar daca nu este niciun ovul ce va fi fecundat, astfel nu va putea sa aiba loc sarcina.

In mare parte, pastilele contraceptive sunt destul de sigure, dar se doreste existenta uneia care sa fie 100% sigura, fata de 99.2%. Descoperirea ar putea afecta interactiunea dintre sperma si ovul, simplu, prin schimbarea mecanismului de calciu, fapt care nu ar afecta hormonii barbatului, fata de pastilele contraceptive destinate acestora…

Astfel, medicii considera ca au rezolva o enigma a actiunii progesteronului asupra spermei si reprezinta o cale promitatoare pentru a dezvolta o noua clasa de metode contraceptive, care sunt nehormonale.