Home / SANATATE / SANATATEA SEXUALA / De ce ai dureri în timp ce faci sex?

De ce ai dureri în timp ce faci sex?

De ce ai dureri în timp ce faci sexPeste 60% dintre femei se plang de dureri in timpul actului sexual, insa majoritatea nu apeleaza la un medic ginecolog, ci la lubrifiant. Insa acesta nu vindeca sursa durerii, ci doar efectul acesteia si trebuie gasita cauza pentru ca efectul neplacut sa poata fi inlaturat. Iata care sunt cauzele durerii din timpul actului sexual:

Medicii spun ca o femeie poate simti durere sau discomfort in mai multe zone, iar in fuctie de locatie, moment si intensitate se poate afla posibila cauza.

Lubrifierea insuficienta va duce la o inflamare a vulvelor, sau spasme ale vaginului, care impiedica penetrarea, provoaca usturime la intrarea si peretii vaginului, iar aceste simptome pot aparea in orice moment al actului.

Cauzele lubrifierii insuficiente sunt mai multe, insa acestea sunt usor de rezolvat. Una dintre cause este inceperea prea rapida a actului sexual. Vaginul are nevoie de o perioada de circa 20 de minute pentru a se putea umezi destul. Daca stii ca impreuna cu partenerul tau incepi actul sexual fara un preludiu suficient, aceasta poate fi o cauza a durerilor tale si este indicat sa folositi un lubrifiant de la inceput.

O alta cauza ar putea fi faptul ca ai complexe sau alte situatii la care te gandesti in timpul contactului. Stresul poate afecta felul in care te umezesti, iar cea mai buna metoda de a trece peste este relaxarea.

Intotdeauna trebuie folosit un prezervativ cu lubrifiant, deoarece in timpul penetrarii, pielea uscata si un prezervativ uscat iti vor provoca un disconfort la nivelul vaginului.

Durerea din interiorul vaginului are mai multe cauze, fie ca este o infectie vaginala, datorita careia penetrarea va accentua simptomele infectiei, fie de o degradare a muschilor vaginali sau umflarea uretrei, care de asemenea poate crea o senzatie de disconfort.

Daca simti durerile ca pe niste junghiuri, atunci cauzele sunt mai grave, precum endometrioza, un uter retrovers, o deteriorare a ligamentelor care sustin uterul sau chiar o deformare a ovarelor, iar starea de disconfort va continua cu siguranta dupa incheierea contactului sexual. In astfel de situatii, cel mai indicat este sa faci o vizita la ginecolog, care iti va prescrie un tratament corespunzator, astfel incat sexul sa redevina o placere.