Home / SANATATE / SANATATEA SEXUALA / Dr. Oz: 5 alimente care previn cancerul ovarian

Dr. Oz: 5 alimente care previn cancerul ovarian

Istoricul familial este unul dintre cele mai importante motive care favorizeaza aparitia cancerului ovarian, iar dr. Oz explica faptul ca este foarte important sa se acorde o atentie marita cazurilor de cancer care au aparut in familiile noastre si nu face referire doar la mame si surori, ci si la matusi, verisoare, bunici sau eventualele surori ale bunicii.

Dr. Oz

Circa jumatate din materialul genetic ce a fost trimis vine si din partea tatalului si trebuie stiut daca are o gena care poarte cancer, pentru ca astfel exista riscul sa iti fi fost transferat si tie (chiar daca tatii nu au cum sa dezvolte cancerul ovarian sau la san).

Lipsa sarcinii pe parcursul vietii, aparitia menstruatiei inainte de a implini 12 ani sau terapia de substitutie hormonala reprezinta trei pasi simpli care pot determina aparitia cancerului ovarian. Simptomele care se intalnesc cel mai des sunt durerile pelviene si abdominale, sangerarile vaginale inexplicabile, menstruatia instabilita, durerile din ce in ce mai mari de spate fara motiv, greata, voma sau lipsa unei pofte de mancare.

Din nefericire,  pentru unele cazuri factorii genetici nu pot fi modificati insa conform ultimelor studii, ceea ce mancam poate influenta aparitia cancerului ovarian, astfel ca trebuie evitate consumul ridicat de carne rosie si grasimi saturate (carne, oua, lactate), iar carnea de peste, fructele si legumele trebuie consumate cat mai des posibil.

Iata cateva alimente recomandate de dr. Oz:

Terciul de ovaz
Consumarea unui castron cu terci de ovaz in fiecare dimineata este benefic, deoarece contine fitochimicali ce reduc riscul dezvoltarii cancerului ovarian.

Spanacul
Contine o substanta ce se numeste kemferol si reduce riscul aparitiei cancerului ovarian cu pana la 75%. Se recomanda ca pe langa mancarea gatita sa existe si o salata de cruditati.

Broccoli
Si conopida si broccoli sunt cunoscute pentru efectul anticancerigen, deoarece ambele contin mai multi compusi ce stopeaza formarea celulelor canceroase.

Ceapa
Contine o multitudine de substante anticancerigene si, conform mai multor studii, ceapa este una dintre cele mai puternice alimente, ce ne protejeaza de boli. Mai ales este recunoscuta ceapa rosie, pentru ca reduce adesea cu pana la 60% riscul aparitiei oricarui tip de cancer. Nu trebuie uitat faptul ca aceasta se consuma cruda, deoarece prin prajire sau fierbere se vor distruge substantele anticancerigene.

Pestele gras
Carnea de peste va reduce riscul aparitiei cancerului ovarian cu pana la 30% datorita continutului ridicat de omega-3. Se recomanda ca in fiecare saptamana sa se consume 3 portii de peste: somon, hering, sardine, macrou cod, iar cele mai indicate metode de preparare sunt prin fierbere sau coacere.