Adevăruri despre sarcină

Share

Atunci cand esti insarcinata, mai mult ca sigur vei auzi foarte multe mituri cu privire la sarcina, unele adevarate, altele false, care pot influenta intr-un mod negativ atat sanatatea ta, cat si pe cea a fatului. Iata cateva dintre ele:

sarcină

Se poate determina sexul copilului prin pozitia sexuala.
Fals. Tatal este cel care determina sexul copilului, adica daca spermatozoidul ce transporta cromozoul X va fecunda ovulul (copilul va fi fata) sau daca acesta transporta cromozomul Y (copilul va fi baiat).

Cand esti gravida, trebuie sa mananci cat pentru doi.
Fals. Daca femeia are greutatea normala inainte de a ramane insarcinata, atunci ea va avea nevoie doar de 300 de calorii in plus in fiecare zi pentru ca fatul sa se dezvolte sanatos. Femeia cu greutatea normala se ingrasa de obicei cu circa 10 – 15 kilograme in timpul sarcinii.

Cafeaua dauneaza sarcinii.
Partial adevarat. Dupa ce o femeie ramane insarcinata, nu este prea recomandata, dar specialistii spun ca nu este indicat consumul a mai mult de 200 de miligrame in fiecare zi. Daca se consuma mai multa cafea in timpul sarcinii, copilul va avea probleme de sanatate mai tarziu in viata, iar femeia risca si un avort spontan.

Se recomanda lipsa sexului si a exercitiilor fizice.
Fals. Contactele sexuale nu au cum sa creeze vreo problema pentru fat, pentru ca acesta este protejat in uter. In plus, exercitiile fizice sunt chiar recomandate, dar cu moderatie, deoarece caldura corpului mamei poate dauna fatului care se dezvolta. Se recomanda evitarea acestor exercitii atunci cand temperaturile sunt mari…

Evitarea alcoolului.
Adevarat. Se recomanda evitarea alcoolului, deoarece acesta ajunge in placenta, iar bebelusii nu au cum sa il proceseze, fapt care le poate afecta dezvoltarea. De asemenea, consumul de alcool creste si riscul avortului spontan. Nu trebuie mai mult de un pahar pe saptamana.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news