Depresia prenatala: cauze si remedii

Share

Depresia prenatala este absolut fireasca, pana intr-un anume punct. Viitoarea mamica se confrunta cu miracolele biologice, cu emotiile extrem de puternice si de variate si cu o serie de intrebari ce par fara raspuns.

Depresia prenatala

Drept urmare, atat pentru binele fatului, cat si pentru binele viitoarei mamici, este indicata o serie de modalitati de prevenire a depresiei prenatale.

Cauze
Dat fiind ca statutul femeii insarcinate s-a schimbat intr-o clipa, ea dobandind o noua identitate, este necesara identificarea cu acest statut, de viitoare mama. Femeia trebuie sa isi raspunda la cea mai mare parte din intrebarile care apar in acest stadiu, dar mai ales sa concluzioneze daca este pregatita sa fie mamica. Desigur, chiar daca sarcina a fost programata, multe femei se sperie de acest nou statut si considera in acel moment ca nu sunt pregatite totusi sa devina mame. Acest sentiment de nesiguranta va disparea deindata ce se vor familiariza cu propria sarcina, cu evolutia fatului si a propriei persoane in acelasi timp.

Analiza familiala
In vederea unei educatii model oferite bebelusului, dar si in vederea unei laturi emotionale impecabile detinute de mama, se recomanda ca ranile din trecut sa fie vindecate, mai ales daca au de-a face cu rudele apropiate, parinti, frati, surori si bunici.

Satisfacerea nevoilor proprii
O lista reala de cumparaturi necesare bebelusului care va veni pe lume in doar cateva luni va ajuta viitoarea mamica sa vizualizeze care sunt prioritatile si care e ordinea acestora.

Relatia de cuplu
Factorii declansatori ai depresiei prenatale sunt, de obicei, relatia de cuplu si sarcina neasteptata. In cazul in care relatia cu partenerul de viata nu este tocmai in regula, atunci depresia prenatala poate aparea mult mai usor.

Consilierea
In vederea pregatirii viitoarei mamici, suportul emotional este extrem de important, de aceea viitoare mamica are nevoie de sprijinul celor dragi…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news