Infertilitatea feminina

193

Infertilitatea feminina este, in general, cauzata de dezechilibrul hormonal. Dat fiind ca perioada menstruala este controlata de o serie de procese hormonale, orice tip de dezechilibru poate duce la modificarea maturizarii ovulelor, respectiv la stoparea ovulatiei.Infertilitatea feminina

Printre dezechilibrele hormonale s-ar putea numara cresterea numarului de hormoni masculini, stresul, excesul de sport, lipsa alimentatiei corecte si scaderea brusca in greutate.

Despre sarcini extrauterine si endometrioza

Din pacate, in cazurile de infertilitate provocate de sarcinile extrauterine, se pot bloca total sau partial tuburile prin intermediul carora ar cobori ovulele fertilizate spre uter. Cauzele acestei blocari ar putea fi reprezentate de:

  • infectii la nivelul aparatului reproducator;
  • aparitia unor tesuturi de tip cicatrizant;
  • urmarile unei interventii chirurgicale.

In cazul endometriozei, aceasta este diagnosticata la mai bine de o zecime din femeile care au fost diagnosticate cu infertilitate.

Despre imunitatea cu probleme si ovarele polichistice

Numeroasele chisturi aflate la nivelul ovarelor pot duce la infertilitate. In majoritatea cazurilor in care femeile devin infertile, se pune problema prezentei acestor ovare polichistice.

Trebuie stiut si ca un sistem imunitar problematic poate duce la avorturi multiple.

Despre prezenta numarului mic de ovule

Femeia beneficiaza de un numar de patru sute de mii de foliculi care pot deveni ovule, iar odata cu inaintarea in varsta numarul celor activi si inactivi se reduce. Drept urmare, femeile au perioade menstruale fara ovulatie…

O alta problema este reprezentata de imbatranirea ovulelor.

loading...
Articolul precedentCocuri de mireasa pentru 2017
Articolul următorCum poti evita o nastere prematura

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!