Intreruperea de sarcina

Share

Cum nu toate femeile isi doresc sa renunte la sarcina printr-o interventie chirurgicala, o solutie este intreruperea de sarcina prin avortul medical, care consta in utilizarea unor medicamente care golesc continutul uterului, mai exact, doua pastile administrate pe cale orala.

Intreruperea de sarcina

Femeile care recurg la intreruperea de sarcina trebuie sa fie pregatite si pentru un avort pe cale chirurgicala, in caz ca medicamentele nu vor avea efect.

In 95% dintre cazuri, avortul bazat pe medicamente are succes, cu alte cuvinte, cinci din o suta de femei nu vor avorta complet, caz in care se va recurge la avortul chirurgical pentru incheierea procesului inceput.

Trebuie mentionat ca acest tip de avort este foarte sigur, tehnica fiind utilizata de milioane de femei din intreaga lume. Una din o suta de femei va avea parte de sangerari care nu se vor opri si vor necesita avortul chirurgical, care, in general, presupune stoparea sarcinii prin aspirare.

Daca o femeie va sangera si va avea crampe, trebuie sa stie ca nu este nimic grav, ci doar o etapa a acestui proces si un semn ca medicamentele isi fac efectul. Crampele dureaza cateva zile, in timp ce sangerarea se reduce in timp, insa poate dura chiar si 12 zile in anumite cazuri.

Anumite femei pot avea diaree, varsaturi sau greata in perioada administrarii medicamentelor, insa pot aparea uneori si durerile de cap, febra, frisoane sau ameteli, simptome care se calmeaza de cele mai multe ori cu ajutorul medicamentelor recomandate de medic…

Exista insa si varianta intreruperii anticipate a sarcinii, care se va efectua in cel mult zece saptamani de sarcina, tinand cont de prima zi a ultimei menstruatii. Se recomanda ca, pe cat posibil, aceasta tehnica sa se efectueaze mai devreme de noua saptamani, perioada in care sarcina nu este inca dezvoltata.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente