Patru pasi pentru o vizita la stomatolog fara durere

207

Nu inventa scuze ca sa amani curatarea dintilor la stomatolog. Iata patru pasi care te vor scuti de teama vizitei la stomatolog.

4 pasi pentru o vizita la stomatolog fara durere

Cauti mereu scuze ca sa eviti curatarea dintilor la stomatolog? Nu esti singura persoana. Aproape jumatate din populatie se confrunta cu aceeasi teama de stomatolog. Dar daca nu mergi la control cel putin de doua ori pe an, nu te alegi numai cu carii. O igiena orala slaba poate duce la boli de inima, infarct, atac, infectii si chiar cancer. Din fericire, noile ustensile, medicamente si programe dentare te pot scapa de durere si frica. Iata patru pasi de urmat pentru o vizita la stomatolog fara dureri.

Pasul 1: gaseste un stomatolog in care poti avea incredere. In ultimul timp, stomatologii sunt antrenati sa comunice si sa trateze anxietatea pacientilor. Fiecarui om ii este frica de ceva anume. Unora le este frica de durere, altora de miros, altora de sunete. Trebuie sa gasesti un stomatolog care sa te asculte si sa te inteleaga.

Pasul 2: spune-i stomatologului adevarul. Ca in orice relatie de succes, cheia este onestitatea. Trebuie sa ii spui stomatologului care sunt fricile tale pentru a-i da posibilitatea sa te scape de ele. Nu incerca sa scapi singur de durere. Multi pacienti incearca sa ia singuri medicamente pentru durere fara sa consulte stomatologul.

Pasul 3: beneficiaza de noile tehnici. Calmarea durerii a devenit mai usoara cu trecerea timpului. Exista anumite medicamente, sedative si chiar si anestezii locale in cazul anumitor proceduri. Unii stomatologi folosesc anumite spray-uri sau lasere. Astfel, oamenii sunt scutiti de zgomotul facut de ustensilele traditionale.
Asigura-te daca stomatologul tau dispune ce cele mai noi tehnologii…

Pasul 4: deschide gura si spune „spa”.
In ziua de azi exista anumite locuri numite spa-uri dentare. In astfel de locuri exista tv- uri si ambienta e atat de placuta ca ai impresia ca mergi la un masaj si nu la stomatolog.
Daca nu ai astfel de locuri in preajma, incearca sa te calmezi inainte de a merge la stomatolog folosind uleiuri de lavanda si ascultand muzica ta favorita si, cel mai important aspect, zambeste! Asa vei scapa de anixetatea ce te cuprinde cand trebuie sa mergi la programarea la stomatolog.

loading...
Articolul precedentSupa aromata de pastarnac cu sunca
Articolul următorCoafuri retro pentru ocazii speciale

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!