Respiratia urat mirositoare: alimente bune si alimente rele

Share

O buna combinatie intre dieta si igiena orala reprezinta cea mai buna arma impotriva respiratiei urat mirositoare.

Respiratia urat mirositoare: alimente bune si alimente rele

Ai respiratie urat mirositoare? Ar trebui sa fii mai atenta la dieta.
Daca ai o igiena orala adecvata – adica te speli pe dinti de doua ori pe zi, folosesti ata dentara si apa de gura – respiratia urat mirositoare ar putea fi cauzata de dieta ta.

Anumite alimente pot da respiratia urat mirositoare care dureaza chiar si cateva ore.

Iata cateva dintre ele:
–    Ceapa si usturoiul. Acestea sunt primele pe lista cand vine vorba de respiratia urat mirositoare. Asta pentru ca au in componenta sulfati care raman pe limba si sunt absorbite in sange.
–    Cafeaua si alcoolul. Cei care consuma alcool si cafea dezvolta in gura un mediu propice pentru bacterii. De asemenea, usuca gura si astfel bacteriile raman mai mult timp in gura.

Si alte alimente precum produsele lactate, dar si diete bazate pe carne, suc de portocale, pot provoca respiratie urat mirositoare.

De fapt, cam orice aliment poate provoca la un moment dat respiratie urat mirositoare daca sta prea mult in gura. Dar daca iti speli gura si limba, vei avea din nou o respiratie proaspata.

Alimente si bauturi care iti dau o respiratie proaspata si frumos mirositoare

Apa. Fluidele fara miros ajuta la spalarea bacteriilor din gura. Daca bei apa, aceasta creste nivelul salivei din gura, care dizolva substantele urat mirositoare.

Guma de mestecat fara zahar. Guma de mestecat de scapa de resturile de mancare, de celulele moarte de pe dinti, gingii si limba si, de asemenea, favorizeaza saliva. Pentru un rezultat optim, mesteca guma cam cinci minute dupa fiecare masa atunci cand esti plecata intr-un loc unde nu te poti spala pe dinti.

Fructe si legume. Alimentele bogate in vitamina C, precum broccoli, creeaza un mediu in care nu se pot dezvolta bacteriile. Daca sunt consumate crude, lupta impotriva respiratiei urat mirositoare.

Iaurtul. Cercetatorii japonezi au aratat ca, daca mananci iaurt fara zahar cu bacterii brobiotice de doua ori pe zi, timp de sase saptamani, se va reduce considerabil respiratia urat mirositoare. Iaurtul este o buna sursa de vitamina D. Dar, la fel sunt si laptele, sucul de portocale, somonul si ouale.

Verdeturi si condimente. Patrunjelul contine clorofila care are un efect deodorizant pentru gura ta. Alte plante la fel de benefice sunt anasonul sau semintele de fenel.

De ce apare respiratia urat mirositoare?
Nu mancarea mirositoare produce respiratia urat mirositoare, ci bacteriile din gura ta.
Microbii se gasesc in gura ta din cauza resturilor de mancare, a celulelor moarte, care produc sulfati ce dau aceasta respiratie urat mirositoare.

Daca te speli pe dinti de doua ori pe zi si folosesti ata dentara, nu vei avea astfel de probleme cu respiratia.

Este foarte important sa iti cureti si limba
Apele de gura sunt bune pentru a scapa temporar de respiratia urat mirositoare. Problema e ca apele de gura, de cele mai multe ori, contin alcool care usuca gura si astfel scade producerea de saliva ducand la reaparitia respiratiei urat mirositoare.

Respiratia urat mirositoare poate fi un simptom al unei afectiuni
Daca igiena ta dentara si dieta sunt in ordine, atunci respiratia urat mirositoare poate fi un semn al unei afectiuni serioase.

Sinusurile blocate sunt o cauza a respiratiei urat mirositoare. Inflamatia gingiilor, bolile de ficat si rinichi, iritarea cronica a stomacului si a esofagului si anumite boli autoimune pot da respiratie urat mirositoare.

Gura uscata cronic contribuie la dezvoltarea bacteriilor. Si gura uscata din cauza anumitor medicamente sau din cauza problemelor glandelor salivare sau respirarea numai pe gura, acestea duc la respiratia urat mirositoare…

Daca, in ciuda eforturilor tale de a-ti improspata respiratia, nu poti reusi, trebuie sa mergi la medic sau la stomatolog pentru consiliere.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news