Totul despre abcesul dentar: cauze si tratamente

Share

Abcesul dentar este semnul clar ca in interiorul tesutului sau exista o punga cu puroi. De asemenea, prezenta puroiul arata faptul ca organismul lupta cu infectia bacteriana. In vederea diminuarii durerii si a efectului negativ pe care il are abcesul asupra esteticii faciale, se recomanda compresele reci, niciodata cele calde, fiindca vor inmulti infectia, nu o vor reduce, plus administrarea de analgezice.

abcesul dentar

Cauzele aparitiei abcesului dentar

Simpla lovire a unui dinte, prezenta unei carii ce nu beneficiaza de tratament, respectiv afectiunea gingiei reprezinta cauze care duc la aparitia abcesului dentar. Procesul care se produce inainte de a aparea abcesul dentar este unul simplu. Spre exemplu, caria netratata duce la infectarea pulpei dentare. Bacteria provocatoare de infectie se poate raspandi la tesuturile din jurul dintelui, ducand la formarea unui abces.

Simptomele abcesului dentar

Semnele si simptomele specifice aparitiei abcesului dentar sunt reprezentate de urmatoarele aspecte:
•    durere pulsatila in timpul mestecarii;
•    gingii care se inrosesc alarmant;
•    gust neplacut;
•    cresterea temperaturii corpului;
•    umflarea gingiei la baza dintelui;
•    sangerare sau curgere de puroi.

Indata ce se remarca aparitia unui abces dentar, se recomanda sa se consulte medicul stomatolog, intrucat infectia se poate raspandi si poate fi vorba despre afectarea nervului, iar acesta trebuie sa analizeze situatia.

Investigatii in cazul abcesului dentar

In vederea investigarii, medicul stomatolog va analiza dintele si gingia cu atentie, va testa cum reactioneaza acestea la cald si la rece si va adresa mai multe intrebari pacientului legate de modul de evolutie si de simptomele abcesului dentar.

Tratamentul in cazul abcesului dentar

In cazul in care se remarca prezenta unui abces dentar, medicul stomatolog va avea in vedere prescrierea de antibiotice spre a distruge bacteria cauzatoare de infectie si se va elimina infectia.

In situatia in care pulpa dentara este afectata de infectie, atunci se va efectua un tratament pe canalul radacinii.

Tratament ambulatoriu (la domiciliu)

In ceea ce priveste tratarea acasa, se recomanda aplicarea de comprese reci, respectiv administrarea de analgezice si, bineinteles, consultul medical de urgenta…

Profilaxie in cazul abcesului dentar

Prevenirea aparitiei abcesului dentar se poate asigura prin perierea corecta a dintilor de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura si prin consultul medicului stomatolog in mod constant.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente