Ce este aromaterapia?

Share

Ce este aromaterapia?
Aromaterapia este o terapie care se bazeaza pe tratarea afectiunilor prin intermediul uleiurilor volatile. Aceste uleiuri speciale se pot obtine din extracte de plante care se evapora la temperaturi specifice, iar aromele pot sa fie utilizate sub forma de uleiuri pentru baie, masaj, comprese, inhalatii, esente volatile care vor elibera arome prin vaporizare, betisoare parfumate sau ierburi uscate, ce vor elibera aroma prin fum.

aromaterapia

De asemenea, exista si esente care se degaja prin vaporizare sau fum, vor actiona asupra nervului olfactiv, ce vor transmite creierului un semnal care va declansa un impuls asupra organismului sau psihicului. In plus, si esentele utilizate pentru bai sau masaje vor actiona direct, pentru ca sunt absorbite de piele.

Efectele aromaterapiei

Lamaia ne ajuta la concentrare, in timp ce salvia este euforica, dar si afrodiziaca.

Lavanda va elibera caile respiratorii si va imbia somnul, menta va calma digestia si va echilibra si starea emotionala.

Nu trebuie uitate nici uleiurile de busuioc, chiparos, eucalipt, portocale, ace de brad sau de pin, fructe de padure, ghimbir, rozmarin si cimbru, deoarece acestea ne vor da energie si ne vor inviora.

In plus, uleiurile de bergamota, iasomie, neroli, musetel, lemn de cedru, neroli, paciuli, trandafir, lemn de santal, toate sunt calmante, ne vor relaxa si ne vor ajuta sa ne odihnim mai bine dupa o munca dificila, in timp ce uleiurile de vanilie si ginseng chinezesc vor creste sexualitatea femeilor.

Contraindicatii

Efectele benefice nu trebuie demonstrate, pentru ca sunt cunoscute de toata lumea, insa pot aparea si cateva dezavantaje, in cazul in care folosirea este abuziva. Pentru simplul fapt ca sunt foarte concentrate, uleiurile esentiale pot irita suprafata pielii, astfel va trebui evitata aplicarea acelor uleiuri care nu au fost amestecate cu ulei vegetal.

Cum se utilizeaza:

Masajul: se vor dilua circa cinci picaturi de ulei volatil la zece ml ulei de masaj.

Baia: se vor adauga circa intre sase si zece picaturi de ulei volatil pentru o baie calduta, cu putin timp inainte de intrarea in cada.

Vaporizarea: se utilizeaza lampa de aromaterapie, se umple vasul pe 75% din suprafata cu apa si se adauga patru picaturi de ulei, dupa care se vor aprinde lumanarile de dedesubt. Cu atentie, pentru ca  lampa nu trebuie lasata nesupravegheata.

Inhalarea: Se pune cate o picatura de ulei volatil pe un prosop, pe o perna, pe o patura sau chiar pe articolele vestimentare sau se adauga mai multe picaturi intr-un recipient cu apa calda si dupa aceea, se inhaleaza aburul…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news