Home / DIETE & FITNESS / CUM SA SLABESTI RAPID / Castravetele – un detoxifiant de excepţie

Castravetele – un detoxifiant de excepţie

Castravetele este unul dintre cele mai populare ingrediente ale salatelor. Această legumă este însă si un redutabil adversar al unei lungi serii de afecţiuni. Profitaţi, aşadar, de bogăţia sa nutritivă pentru a vă trata de bolile de care suferiţi.

Castravetele

Castravetele se presupune că este originar din India. Este studiat de multă vreme în privinta virtuţilor sale curative.

Castravetele – Principalele virtuţi

Castravetele posedă deosebite calităti depurative, diuretice şi remineralizante.

Castravetii sunt, mai înainte de orice, un aliment răcoritor, excelent pentru sistemul digestiv, pe care îl dezinfectează şi reglează. Unii autori sunt de părere că îşi îndeplinesc mai bine acest rol dacă sunt consumați gătiți, nu cruzi. Este adevărat că pentru un sistem digestiv slab castravetii pot cauza dificultăti. Este preferabil să-i consumăm cruzi, deoarece astfel îşi conservă calităţile nutritive.

Aceste legume activează funcţiile renale şi favorizează eliminarea ureei şi a acidului uric. Prin urmare, li se atribuie şi un efect antireumatismal. De asemenea, castravetii sunt recomandaţi în colibaciloze, in virtutea actiunii combinate asupra rinichilor şi intestinului. Castravetele este considerat un sedativ lejer, favorizind somnul.

Cum îl puteți consuma

Castraveții trebuie consumati cruzi, însă sunt la fel de buni şi gătiţi, dar cu mai puţine calităti nutritive.

Unele rețete orientale, care constau în amestecul castraveților cu brânză de vaci sau iaurt sunt pur şi simplu delicioase şi uşor digerabile (cel puțin pentru cei care nu sunt „alergici” la aceste legume).

În alte regiuni, castraveții se combină în mod fericit cu roşii, vinete, dovlecei şi ardei, salată de o mare prospetime şi savoare.

Remedii

•    Salatele de castraveti proaspeți, stropiți cu puțin ulei de măsline, sare si un otet de mere diluat cu apă se constituie într-un adevărat aliment-medicament în caz de colici intestinali, inflamații la acest nivel, având efect laxativ.

•    Pentru mărirea diurezei, detoxifierea organismului, în tratarea iritatiilor căilor urinare şi respiratorii, a diabetului şi în calmarea durerilor abdominale folosiți sucul proaspăt al legumei. Luati câte două-trei linguri dimineata, pe stomacul gol.

•    Obțineti un ten catifelat (mai ales dacă aveti pielea uscată) dacă vă ungeti în fiecare zi cu un amestec de suc proaspăt de castraveti si ulei de migdale.

•    Sucul de castraveti este un inamic sigur al pistruilor. Loționați-vă zilnic tenul si veti scăpa de această problemă.

Loading..