Home / DIETE & FITNESS / CUM SA SLABESTI RAPID / Învață cum să slăbești sănătos

Învață cum să slăbești sănătos

Trebuie să mâncați aceleași cantități de mâncare în fiecare zi

Învață cum să slăbești sănătos

Cea mai mare parte a regimurilor recomandă consumarea în fiecare zi a unei cantităţi fixe de hrană. Dorintele şi nevoile variază însă de la o zi la alta. Experienta în materie de nutriție a arătat că se poate slăbi foarte bine mâncând în anumite zile moderat, în altele mai mult, iar uneori foarte putin.

Important este să răspundeţi nevoilor propriului corp şi să ascultaţi „cerintele” apetitului. Pentru majoritatea nutrienților (glucide, lipide, vitamine, minerale), organismul are rezerve sau soluții de înlocuire. În schimb, nu acelaşi lucru este valabil pentru apă şi proteine.

Prin urmare, fiecare zi, chiar dacă nu vă este foame, trebuie să consumati un minimum de alimente bogate în proteine (peşte, carne de pasăre, de vită, ouă, lactate) şi, bineinţeles, să vă hidrataţi corespunzător.

O masă trebuie să dureze minimum o jumătate de oră

Pentru ca organismul să perceapă cantitatea de alimente ce îi este furnizată, trebuie să mestecăm încet. Adică să mărunţim perfect fiecare dumicat. Dacă aveti timp la dispozitie pentru masă 10 minute la prânz, de exemplu, este mai bine să mâncați putin cantitativ, dar mai lent.

Micul dejun trebuie să fie copios ca să slăbiți

În foarte multe lucrări de gen se spune că micul dejun trebuie să acopere 25% din totalul de calorii din zi. Această recomandare este nereală şi excesivă. O masă atât de bogată dimineața presupune un prânz luat aproape seara.

Mâncatul exagerat dimineața, mai mult decât trebuie, duce şi la un consum exagerat şi în timpul zilei, riscând în felul acesta perturbarea mecanismelor de control al apetitului şi greutăţii corpului.

Trebuie să mănânci până la senzaţia de saţietate dimineaţa, nu mai mult. În felul acesta, riscul de apariţie a nevoii de a mai consuma ceva până la prânz este aproape nul. Prin urmare, mâncaţi după pofta inimii, nu neapărat imediat ce v-aţi trezit, ci în cursul dimineţii, când vi se face foame.

Save