Slabeste eliminand alimentele reactive din dieta

Share

Oamenii sunt socati cand le spui ca, un produs care contine 100 calorii, precum fasolea verde sau terciul de ovaz, ii poate ingrasa cu doua-trei kg si le poate provoca probleme de sanatate. Trebuie sa stii cum reactioneaza corpul tau la aceste alimente. Cum anume poti fi afectat de o mancare sanatoasa?

Slabeste eliminand alimentele reactive din dieta ta

Imbatranirea este un proces inflamatoriu care te incetineste. Pe masura ce imbatranim, productia de enzime digestive incetineste. Incepem sa producem mai putin acid in stomac si mai putina saliva care ajuta la digestie. Alimentele care se digerau usor in tinerete devin mai greu de digerat. Aceste alimente incep sa declanseze anumite sensibilitati si sa altereze greutatea si sanatatea.

Functia tiroida este si ea afectata de inaintarea in varsta si de alimentele care altereaza sanatatea/greutatea. Tiroida este responsabila de multe functii incluzand metabolismul, dorinta sexuala, pielea, parul si nivelul energiei. Hormonii nu mai sunt echilibrati pe masura ce imbatranim, si astfel tiroida este afectata. O dieta sanatoasa standard include alimente numite goitrogeni care ataca tiroida. Astfel de alimente sunt spanacul, rucola, conopida si capsunile.

Sensibiliatea la mancare este un exemplu de raspuns al greutatii si sanatatii la alimentele reactive. Histamina, o parte importanta a sistemului imunitar, este declansata automat atunci cand consumam alimente inflamatorii. Histamina provoaca retentia de apa deoarece dilateaza capilarele.

Pentru a controla histamina, corpul produce cortizol. Cu cat se produce mai mult cortizol, cu atat echilibrul hormonal este mai afectat. Corpul produce cortizol ca un raspuns la hormoni cum sunt progesteronul si testosteronul. Aceste fluctuatii hormonale perturba metabolismul, sanatatea tiroidei, impulsul sexual si imunitatea. Un nivel ridicat de cortizol duce la cresterea glicemiei. Astfel, flora stomacala va fi afectata si apare riscul aparitiei diabetului de tip 2. O flora stomacala slabita duce la alterarea sistemului imunitar si la cresterea nivelului de bacterii. Nu uitati ca 60-70% din sistemul nostru imunitar se afla in stomac.

Asa ca si alimentele sanatoase, consumate de cateva ori pe saptamana, pot face acul cantarului sa se miste in defavoarea noastra.

Planul de detoxifiere

Cum afli care sunt alimentele reactive? Facand o detoxifiere sigura bazata pe consumul de alimente cel mai putin reactive si apoi introducand incet in dieta alimentele pe care le iubesti. Astfel, vei testa alimentele pe care le consumi si vei sti ce produse sunt potrivite.
Vei vedea ce alimente iti dau viatalitate, sanatate si energie, vei redescoperi abilitatea corpului de a se vindeca singur si vei incepe sa slabesti.

Potrivit listei urmatoare, cele mai reactive alimente sunt, in mod ironic, cele considerate cele mai sanatoase:
–    curcanul
–    terciul de ovaz
–    iaurtul grecesc
–    fasolea neagra
–    somonul
–    sparanghelul
–    conopida

Primele trei zile ale detoxifierii presupun consumarea a peste 7000 calorii pentru femei si 9000 de calorii pentru barbati si scaderea in greutate intre doua si trei kg. Vei descoperi ca mitul caloriilor nu inseamna nimic si vei vedea ca tot ce conteaza e usurinta cu care corpul digera mancarea. Cu cat alimentele sunt mai „curate”, cu atat mananci mai mult si te simti mai bine.

Pasii de urmat in primele trei zile sunt foarte simpli:

1.    Primul lucru care trebuie facut dimineata este sa bei 500 ml de apa cu lamaie.
2.    Bea ceai de papadie la micul dejun. Ceaiul si lamaia curata in mod natural ficatul si ajuta sanatatea metabolismului si a hormonilor.
3.    Consuma in fiecare dimineata un probiotic pentru sanatatea ta digestiva.

Este foarte important sa respecti intocmai planul. Fiecare zi este structurata astfel incat sa primesti nutrientii, proteinele, grasimile si fibrele care te satura. De fapt, in prima zi a detoxifierii, femeile consuma 70 grame (sau mai mult) de proteina vegetala si 100% macronutrienti si minerale.

Detoxifierea presupune consumarea alimentelor putin reactive in primele trei zile. Aceste alimente sunt usor de digerat si corpul tau se simte bine. Pentru ca nu trebuie sa digere mult, iti pastrezi energia.

Sistemele afectate de alimentele reactive incep sa se vindece – nivelul hormonilor de stres, pielea si digestia, prezinta imbunatatiri.

Dupa primele zile de detoxifiere poti introduce in dieta alimente putin reactive, precum branza, friptura, graul si vinul. Corpul te va anunta in diverse feluri daca aceste alimente sunt potivite pentru tine sau nu. Greutatea, somnul, nivelul stresului sau digestia iti pot indica daca alimentele sunt bune pentru tine.

Dieta este usoara pentru organism, dar exista posibilitatea ca eliberarea toxinelor sa creeze un oarecare disconfort. E bine sa te confrunti cu aceste probleme acum in loc sa le lasi sa se agraveze…

Daca incepi sa ai reactii adverse la detoxifiere, precum dureri de cap sau greturi, poti incerca sa bei ceai de menta. Daca simti ca incepe sa te doara capul, poti lua o aspirina. Nu trebuie sa stai sa suporti durerea. Aceste trei zile de detoxifiere sunt foarte importante pentru sanatate si obtinerea greutatii ideale.

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente