Home / DIETE & FITNESS / CUM SA SLABESTI RAPID / Slabeste rapid cu dieta antioxidanta de 24 ore

Slabeste rapid cu dieta antioxidanta de 24 ore

Acest plan de 24 ore al dieteticianului Kristin Kirkpatrick amplifica doza zilnica de antioxidanti asimilata. Acest plan include mese bogate din punct de vedere nutritional. Iata ce trebuie sa mananci si cum trebuie preparate mesele pentru a te bucura de elementele ce lupta impotriva bolilor.

Slabeste rapid cu dieta antioxidanta de 24 ore

Mic dejun: smoothie pentru putere
Incepe-ti ziua cu un smoothie la micul dejun, care ajuta la combaterea anumitor forme de cancer. In plus, acest smoothie iti da energie, controleaza poftele si te ajuta sa asimilezi antioxidantii de care ai nevoie pentru a face fata stresului din timpul zilei.

Poti folosi fructe de padure inghetate. Faptul ca sunt inghetate nu afecteaza deloc puterea lor nutritionala. Alege fructe de padure salbatice in locul celor procesate sau cultivate.

Ingrediente:
–    20 grame de afine
–    20 grame de mure
–    20 grame de capsuni
–    20 grame de zmeura
–    1 cana de suc de rosii neindulcit

Mod de preparare: pune ingredientele intr-un blender si amesteca pana obtii consistenta dorita.

Pranz: supa de rosii cu salata de varza kale si buchetele de broccoli
La pranz savureaza o supa de rosii cu o salata de broccoli si kale. Rosiile contin antioxidanti precum lycopenul, vitaminele C si A. Aceasta supa este o buna sursa de lycopen, deoarece caldura elibereaza puterea rosiilor.

Studii recente au aratat ca rosiile si broccoli-ul au o mai mare putere daca sunt consumate impreuna. Broccoli contine beta-caroteni, indoli si ITCS. Toti acesti compusi lupta impotriva cancerului. Ai grija sa nu gatesti prea mult broccoli-ul pentru ca se pot distruge nutrientii. Inabuseste usor broccoliul. E mai bine decat sa il consumi crud, deoarece caldura ajuta enzimele sa ajunga in tractul digestiv. Enzimele sunt activate dupa ce broccoli-ul a fost taiat, asa ca poti taia buchetelele in jumatati sau sferturi.

Cina: somon cu anghinare si cartofi dulci gratinati
Gateste somonul cum doresti: la cuptor, fiert, inabusit. Somonul prajit nu mai contine nutrientii de care ai nevoie. Ca garnitura alege un gratin de anghinare (contine foarte multi nutrienti cand e gatita).

Gratin de anghinare si cartofi dulci
Ingrediente:
–    2 rosii tocate
–    80 grame de inimi de anghinare
–    1 fir de praz
–    2 linguri ulei de masline
–    1 si ½ lingurita de oregano uscat
–    1 lingurita de sare
–    1 conserva de boabe cannelloni
–    50 ml de supa de pui
–    ½ lingurita piper negru
–    50 grame de cartofi dulci

Mod de preparare: se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Taie rosiile si inimile de anghinare; amesteca-le cu prazul, uleiul de masline, jumatate din cantitatea de oregano si sare.

Intr-un blender, amesteca boabele, piperul si restul de sare si oregano.
Taie cartofii dulci in jumatati si pune peste ei ulei de masline, sare si piper. Adauga piureul de boabe si anghinarele. Urmatorul strat trebuie sa fie compus din cartofi, iar pe deasupra pune feliile de rosii si restul condimentelor.

Pune la cuptor pentru o ora. Coace preparatul acoperit. La sfarsit, descopera tava si mai lasa la cuptor 10 minute, pentru ca preparatul sa prinda o crusta aurie…

Save

Loading..