Home / DIETE & FITNESS / CUM SA SLABESTI RAPID / Cât de eficientă este dieta cu ciocolată?

Cât de eficientă este dieta cu ciocolată?

Dieta cu ciocolată te ajuta să slăbeşti fără să renunţi la acest deliciu, ba chiar oferindu-ţi un răsfăţ, scazi în greutate uşor şi plăcut.

Cât de eficientă este dieta cu ciocolată

Se spune despre ciocolată că este dușmanul dietei a şi al siluetei, că are prea multe grăsimi și îngrasă. Conține însă și antioxidanţi, chiar mai mulţi decât sucul de fructe. Studiile au arătat că, dincolo de calorii, dieta cu ciocolată este benefică pentru sănătate, mai ales pentru starea de bine.

Reduce stresul si susţine dieta cu ciocolată

Un grup de voluntari din Elveţia a participat la un studiu pentru dieta cu ciocolată. Timp de două săptămâni, aceștia au consumat zilnic 40 g de ciocolată. Rezultatul a fost unul neașteptat: nimeni nu s-a îngrăsat, iar nivelul stresului s-a diminuat considerabil.

Un alt studiu a arătat că persoanele aflate la dieta cu ciocolata care au consumat zilnic 2-3 pătrăţele de ciocolată la una din gustări au reușit să menţină regimul alimentar și chiar să slăbească.

Dieta cu ciocolată scade tensiunea

Flavonoizii din cacao au efect vasodilatator, reducând astfel presiunea sângelui. Pentru a avea acest efect pozitiv, ciocolata trebuie consumată cu moderaţie — maximum 6 pătrăţele pe zi.

Acesti antioxidanţi contribuie la o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul retinei și creierului, la reducerea colesterolului și la stimularea metabolismului, organismul arzând mai cu foc grăsimile!

Top trei ciocolate

Pe primul loc in dieta cu ciocolata, se află ciocolata neagră, ce conţine o cantitate mare de antioxidanţi. Este urmată de cea cu lapte si alune, cu o cantitate mai mică de grăsimi saturate, și apoi de ciocolată cu cremă.

Pentru dieta cu ciocolata, cea mai neindicată din punct de vedere al sănătăţii și siluetei este ciocolata albă, bogată în grăsimi și foarte săracă în antioxidanţi.

Loading..