O zi cu Dieta Dash

242

Dieta Dash este creata in asa fel incat sa micsoreze consumul de sare si sa impiedice imbolnavirea inimii. In plus, pe langa beneficiile aduse sanatatii, dieta este recomandata si celor care vor sa slabeasca.

Dieta Dash

Te ajuta la slabit

Regimul alimentar a fost creat pentru a trata hipertesiunea arteriala si cu aceasta ocazie aduce si efecte benefice si siluetei. Dr. Oz afirma ca dieta Dash este echilibrata, nu are nicio legatura cu alte tipuri de diete si te va ajuta sa iti pastrezi sanatatea. In plus, te protejeaza de osteoporoza, cancer, boli de inima si diabet.

Ce este dieta Dash?

Aceasta dieta presupune un consum foarte scazut de sare, dulciuri si carne si recomanda consumarea cerealelor, fructelor, legumelor si lactatelor degresate.

Trebuie tinut minte faptul ca nu se interzice consumul de carne, ci doar trebuie sa fie regasit in cantitati reduse in mesele zilnice, mai ales carnea rosie. Se poate consuma carnea de pui sau curcan.

Ce inseamna o zi cu aceasta dieta?

– 7 portii de cereale integrale, paine integrala, cereale, orez integral, paste fainoase
– 4 portii de fructe
– 4 portii de legume si verdeturi
– 3 portii de lactate degresate
– 150 de grame de carne (pui, peste, curcan) preparata la cuptor sau pe gratar, evitand prajirea in ulei

Pe langa aceste alimente, mai poti consuma nuci sau seminte crude, fasole, mazare, linte, soia sau tofu. Nu trebuie sa se consume mai mult de cinci portii de dulciuri saptamanal (o portie inseamna o lingura de gem sau o limonada).

Nu te infometezi

Pentru ca vei avea un consum normal de 2000 de calorii, astfel nu are nicio legatura cu dietele dificile care pun amprenta pe infometare…

In plus, aduce un aport insemnat de potasiu, magneziu, salciu sau minerale benefice bunei functionari a organismului.