Home / DIETE & FITNESS / DIETE CELEBRE / Dieta doctorului Andrew Weil

Dieta doctorului Andrew Weil

Dr. Weil ne arata cum anumite alimente pot reduce inflamatia cronica si ne protejeaza de boli mortale. Retetele lui de bazeaza pe ingrediente simple care, potrivit filozofiei nutritionale sanatoase, te pot vindeca.

Dieta doctorului Andrew Weil

Transforma-ti bucataria intr-o farmacie. Redu riscul aparitiei bolilor cronice si mentine-ti sanatatea optima.

Dr. Andrew Weil, medic holistic, sustine ca inflamatia cronica sta la baza aparitiei unor afectiuni medicale serioase precum bolile de inima, cancerul si Alzheimer.

Cei mai multi dintre noi cunoastem inflamatiile care apar la suprafata corpului sub forma de roseata, umflaturi si durere. Inflamatia este forma de vindecare a corpului pentru ca sistemul imunitar lupta foarte mult contra infectiilor sau a ranilor. Cand infectia persista sau iese de sub control, iti poate rani corpul.

Stresul, lipsa exercitiilor, genetica si toxinele pot creste inflamatiile cronice. Alimentele procesate sunt greu de digerat de corp si iti influenteaza sistemul imunitar. Carbohidratii rafinati cresc gicemia rapid si corpul poate deveni imun la insulina. Si in acest fel, se poate ajunge la dezvoltarea inflamatiei.

Dieta inflamatorie a dr. Andrew Weil promoveaza vindecarea interna si reducerea sistematica a inflamatiei. Exista cinci elemente cheie in aceasta dieta care duc la o sanatate optima.

Dieta dr. Andrew Weil in 5 etape

1. Fructe si legume bogate in caroteni
Carotenul, pigmentul care se gaseste in fructe si legume, are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care lupta impotriva radicalilor liberi. Alege produsele curcubeu, adica: varza violet, dovleac de placinta auriu, rucola verde-inchis, etc. Una din legumele preferate de dr. Weil este conopida orange, care contine caroten ce lupta impotriva cancerului. Consuma patru-cinci portii pe zi.

2.    Cereale integrale sau  bucati
Aceste cereale sunt intregi sau bucati mari spre deosebire de cele tocate marunt care se gasesc in painea integrala. Aceste alimente bogate in fibre reduc glicemia care poate provoca inflamatiile. Alege orezul brun, quinoa, orez basmati, srot, orz. Consuma trei-cinci portii pe zi.

3.    Uleiuri care contin polyphenoli.
Polifenolii din uleiuri, precum cel extravirgin de masline, sunt antioxidanti puternici care reduc inflamatiile din corp. Consuma cinci-sapte portii pe zi. O portie inseamna o lingurita. Iti poti lua necesarul de polifenoli si din alte alimente cu grasimi bune: nuci, avocado etc.

4.    Pestele si fructele de mare
Ca uleiul de masline extravirgin, pestele si fructele de mare sunt bogate in acizi grasi omega 3, ce reduc inflamatiile. Codul negru, heringul, sardinele si somonul de Alaska sunt alegeri bune. Consuma doua-patru portii de fructe de mare pe saptamana. O portie inseamna 120 grame.

5.    Ierburi si condimente
Da savoare mancarurilor tale preferate cu condimente precum ardei iuti chili, busuioc, scortisoara sau turmeric. Turmericul are proprietati antiinflamatorii miraculoase datorita ingedientului numit curcumina. Foloseste aceste condimente in cantitati nelimitate…

Save

Loading..