Dieta Max Planck

116

Dieta Max Planck este o dietă germană binecunoscută, cu rezultate pe termen lung. Cei care au urmat această dietă susţin faptul că nu au mai ajuns să pună la loc kilogramele, nici după trei ani.

dieta “max planck"

Dieta Max Planck este recomandată îndeosebi persoanelor cu un surplus de kilograme, deoarece această cură funcţionează pe principiul: cu cât aveţi mai multe kilograme, cu atât veţi slăbi mai mult. Unele persoane susţin că au slăbit chiar şi zece kilograme în două săptămâni, ceea ce este absolut minunat pentru cei ce doresc să ajungă la greutatea dorită într-un timp destul de scurt. Este o dietă restrictivă, care nu permite în niciun fel abateri de la normele indicate.

Este absolut interzis sa consumați condimente și alcool.

Nici sarea nu este recomandată; aveți voie doar un vârf de linguriţă/zi, deoarece se ştie faptul că sarea reţine apa în organism, îngreunând arderea rapidă a grăsimilor.

Pastele făinoase, glutenul și, mai ales, dulciurile sunt alte categorii de alimente pe care trebuie să le excludeţi din alimentaţie atunci când doriţi să urmați dieta Max Planck.

Vom începe cu alimentele permise în această dietă, care oricum sunt simple, sănătoase şi la îndemâna oricui.

În fiecare zi, veţi putea consuma un alt aliment permis, dar diferit faţă de cel din ziua precedentă.

Dimineaţa se poate consuma o ceaşcă de cafea, condiţia fiind ca aceasta să nu fie îndulcită.

După amiază, se pot consuma doar ouă fierte, prăjelile iarăşi fiind excluse. După primele trei zile, puteţi adăuga pentru prânz şi legume fierte sau peşte fiert. O altă alegere potrivită este spanacul, acesta fiind vedeta dietei, datorită proprietăţilor multiple pe care le are în componenţa sa.

Cina se va încheia cu ceva uşor la grătar, de preferat carne roşie sau peşte, fără alte mirodenii, doar împreună cu o salată de lăptuci sau de spanac. Spre sfârşitul dietei, se pot consuma şi iaurturi cât mai dietetice, alături de un bol de fructe.

Atât la micul dejun, prânz şi cină, pâinea, uleiul sau condimentele sunt absolut excluse, neputând fi înlocuite cu nimic altceva.

Dacă vi se face foame, drept gustări sunt recomandate doar salatele.

Dieta Max Planck este restrictivă, iar pentru rezultate imediate şi vizibile trebuie să fie respectate cu sfinţenie aceste condiţii.

Se va consuma foarte multă apă, sucurile carbogazoase fiind interzise chiar şi după ce aţi încheiat dieta, deoarece sunt foarte zaharoase şi bogate în calorii chiar dacă pe etichetă acest lucru nu este menţionat în totalitate…

Recomandarea este ca dieta Max Planck să se urmeze timp de două săptămâni în primă fază, după care se recomandă o pauză de alte trei săptămâni până să fie reluată. În acest timp, vă veţi regla regimul alimentar prin introducerea alimentelor cât mai sănătoase, evitându-le pe cât posibil pe cele nesănătoase.