Home / DIETE & FITNESS / DIETE CELEBRE / Dr. Oz: rețete pentru slăbit

Dr. Oz: rețete pentru slăbit

Dr. Oz vine cu cateva rețete pentru slăbit pentru a-ti diversifica meniul, fara ca silueta ta sa aiba de suferit:

rețete pentru slăbit

Supa de dovleac

Ingrediente:

-o ceapa taiata marunt
-2 lingurite de unt
-2 catei de usturoi
-2 linguri de curry
-2 lingurite de sare de mare
-o lingurita de ghimbir
-500 de grame de dovleac
-5 cani de apa

Mod de preparare:

Se caleste ceapa in unt pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul, ghimbirul si curry-ul, dupa care sarea, apa si dovleacul. Totul se tine la foc timp de 30 de minute apoi se amesteca in blender.

Pilaf de quinoa

Ingrediente:

-o cana de quinoa
-2 cani de apa
-o cana cu mazare congelata
-o lingura de rozmarin
-2 linguri cu smantana
-putina sare
-putin piper

Mod de preparare:

Quinoa se fierbe in apa pana cand se va absorbi tot lichidul, dupa care se adauga si celelalte ingrediente si se mai fierb cateva minute.

Prajitura care arde grasimile

Ingrediente:

-o cana de pudra de cacao
-un sfert de lingurita de piper Cayenne
-2 lingurite de scortisoara
-o jumatate de cana cu lapte
-o cana de stafide
-o cana cu fulgi de ovaz

Mod de preparare:

Se amesteca cacao, piperul, scortisoara, laptele si stafidele, pana se obtine o pasta cremoasa. Apoi se adauga fulgii de ovaz, iar intreg amestecul se pune intr-un recipient si se lasa la frigider pana se va intari.

Supă de naut cu rosii

Ingrediente:

-4 rosii
-o conserva cu boabe de naut
-2 catei de usturoi
-2 linguri cu pudra de ardei iute
-un sfert de cana de zeama de lamaie
-o jumatate de cana de patrunjel

Mod de preparare:

Se amesteca in blender rosiile, usturoiul, nautul, pudra de ardei si apa. Apoi vei pune continutul intr-o oala care va fierbe pentru 10 minute.

Terci de ovaz pentru micul dejun

Ingrediente:

-3 cani cu fulgi de ovaz
-o cana cu iaurt degresat
-sfert de cana de miere de albine
-scortisoara
-nucsoara
-sare de mare
-nuci
-feliute de banane

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert, apoi se adauga fulgii de ovaz si se lasa la foc mic timp de 5 minute. Dupa aceea, se adauga iaurtul, mierea si fructele.