Scăpați pentru totdeauna de mărimea XXL

252

Urmând această dietă cu conţinut scăzut de grăsimi, în numai șase săptămâni veţi elimina, fără să trebuiască să ţineţi seama de caloriile consumate, șapte kilograme sau chiar mai mult. Altfel spus, după acest interval, veţi scăpa pentru totdeauna de hainele mărimea XXL!

Scăpați pentru totdeauna de mărimea XXL

Cum funcţionează această dietă?

Reducând aportul de grăsimi, se micşorează automat şi consumul de calorii, lucru care determină scăderea în greutate. Această dietă vă permite să consumaţi alimente cu un conținut ridicat de carbohidrați (cartofi, orez, paste) şi cantități nelimitate de fructe şi legume. Deşi la început procesul de slăbire s-ar putea să fie mai rapid, în medie se pierde un kg şi ceva într-o săptămână, deci într-o lună şi jumătate veti elimina aproximativ șapte kg – echivalentul a două mărimi la haine.

Ce cantitate de grăsimi ar trebui să consumaţi?

Pentru a slăbi, doar 25-30% din calorii ar trebui să provină din grăsimi. Deci, aportul zilnic de grăsimi variază de la o persoană la alta, în funcție de numărul de kilograme pe care vrea să le dea jos (vezi tabelul).

KG DE PIERDUT         APORTUL DE GRĂSIMI/ZI
Mai puţin de 7 kg               28-33 g        36-41 g
Între 7 şi 19 kg                    34-41 g        42-49 g
Mai mult de 19 kg              42-50 g        50-58 g

Regulile de bază ale dietei:
– Cu ajutorul tabelului stabiliți exact, în funcție de câte kilograme doriți să slăbiţi pentru a arăta bine la înălțimea pe care o aveți, câte grame de grăsimi ar trebui să consumați zilnic.

– Optați pentru mese şi gustări care să vă asigure rația de grăsimi necesară. Diversificați-vă meniul, pentru a furniza organismului nutrienții indispensabili în menținerea unei funcționări optime.

– Deşi alimentele bogate în carbohidrați au un conținut redus de grăsimi, este indicat să nu exagerați cu consumul acestora.

– Săturați-vă cu legume şi fructe.

– Puteți consuma oricât de multe lichide doriți (apă, sucuri „light” sau fără zahăr, ceai sau cafea neîndulcite ori îndulcite cu zaharină).

– Puteți bea lapte sau iaurt degresat în cantități nelimitate. Acestea au un conținut ridicat de calciu, iar cantitățile minime indicate zilnic sunt de 275 ml lapte sau 250 ml iaurt degresat.

– Evitați alimentele care conțin mult zahăr (sucurile obişnuite, dulciurile de orice fel, zahărul propriu-zis).

– În funcție de greutatea la care vreți să ajungeți, limitați consumul de alcool.

– Înregistrați progresele obținute în tabelul alăturat. Acest lucru vă va mări hotărârea şi vă va determina să mergeți mai departe.

Săturaţi-vă cu fructe si legume

Acest regim vă permite consumul nelimitat de legume, inclusiv cartofi, dar fară unt, margarină, condimente, ulei sau vinegrete pe bază de ulei. Totuşi, în cazul în care trebuie să dați jos mai mult de șapte kg, consumaţi porţii cât mai reduse de cartofi, păstârnac, porumb sau mazăre, deoarece au un conţinut caloric mai ridicat decât celelalte legume…

De asemenea, puteţi consuma la discreţie fructe proaspete, congelate sau conservate în suc natural, dar fără adaos de zahăr sau grăsimi. Dacă doriţi să îndulciţi salatele de fructe, folosiţi înlocuitori artificiali ai zahărului, de exemplu zaharină. De asemenea, în cazul în care aveţi de eliminat mai mult de șapte kg, va trebui să vă limitaţi la numai trei porţii de fructe pe zi.

loading...
Articolul precedentArdei cu ciuperci si rosii la tava
Articolul următorCum poate fi tratata singuratatea

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!