Calculati-va greutatea ideala in functie de inaltime

394

Greutatea ideală este mai greu de atins, dar cu puțin efort și câteva cunoștințe, nimic nu este imposibil. Iată câteva puncte de reper care vă vor face poate să vă gândiţi de două ori înainte de a tinde spre perfecţiunea corporală, care nu este întotdeauna accesibilă.

greutatea ideala

Cum calculăm greutatea ideală:

Împărțiți valoarea greutății dvs. (exprimată în kilograme) la pătratul valorii înălţimii (exprimate în metri) pentru a calcula greutatea ideala. Veți obține astfel indicele masei corporale (IMC), parametrul de bază ce permite să apreciați corespunzător dacă sunteți sau nu corpolenți.

O femeie de 60 kg, măsurând 1,60 m, va avea un indice corporal de 23,5.
IMC = 60:(1,60 X 1,60) = 60: 2,56 = 23,5

Când IMC este cuprins între 18,5 si 25, se consideră că greutatea este normală. Sub valoarea de 18,5, câteva kilograme în plus n-ar strica. În schimb, peste 25 începem să vorbim despre un surplus de greutate: între 25 si 30 apar riscurile pentru sănătate, iar peste 30, pericolul este net.

Cât despre valori peste 40, situația devine chiar foarte alarmantă!

Prin urmare, slăbirea devine o necesitate pentru toate persoanele care au un IMC mai mare de 30. Între 25 si 30, problema se discută în funcție de localizarea grăsimii. Dacă se află mai degrabă pe abdomen si pe partea superioară a corpului, vorbim de obezitate androidă, iar dacă se menține pe nivelul coapselor, de obezitate ginecoidă.

Pentru a vă face o idee generală, aveți posibilitatea să calculați raportul dintre circumferința taliei și cea a șoldurilor. Stând în picioare, măsurați cu un centimetru de croitorie perimetrul taliei, la nivelul buricului, iar valoarea o împărțiți la cea a circumferinței șoldurilor, măsurate unde sunt mai largi. Acest raport trebuie să se situeze între 0,64 si 0,85 la femei și între 0,85 si 1 la bărbați. Valori mai mici decât acestea nu reprezintă o dramă, chiar în condițiile unui exces ponderal.

Cifrele superioare semnalează, din contră, o obezitate de tip android, care poate genera diverse complicații. Se impune neapărat regimul de slăbire.

Cele mai frecvente probleme de sănătate favorizate de surplusul de greutate sunt hipertensiunea arterială, diabetul, disfuncțiile cardiace, respiratorii, dificultăți la mers etc.

Înaintea unui regim de slăbire sunt necesare consultarea unui medic si efectuarea unui set complet de analize. Adoptarea dietei pentru greutatea ideala se face în funcție de rezultatele examenelor chimice…

Save

loading...
Articolul precedent5 moduri de a flirta cu o amica
Articolul următorSucurile ataca smaltul dintilor

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!