Apa vitaminizata: benefica sau nu?

226

Lista de reclamatii despre apa vitaminizata este cu siguranta mai mare decat lista de beneficii, iar numarul de calorii dintr-o sticla este foarte aproape de acela al unei cutii de Cola. Ideea ca o singura sticla de apa vitaminizata contine 33g de zahar este foarte rea, dar e fructoza, nu trestie de zahar, care este mai naturala.

beneficii Apa vitaminizata

Deci, in afara celor sase lingurite de zahar gasite in fiecare sticla de apa vitaminizata, aceasta este daunatoare pentru tine? Fructoza, inclusiv fructoza cristalina, a fost relationata cu niveluri inalte de grasimi, rezistenta la insulina si chiar sindrom metabolic. Este mai buna decat sifonul? Cei mai multi experti sunt de acord ca aceasta contine mai putine zaharuri daunatoare decat sifonul obisnuit, dar asta nu o face un aliment sanatos pentru hidratare.

Sunt apele vitaminizate bune pentru tine?

Cele mai multe ape vitaminizate contin vitamine solubile, ca vitaminele C si B, care nu se afla in corpul uman, dar nu au vitaminele A si E. Daca dieta ta are restrictii severe, se poate sa ratezi aceste vitamine importante. Band apa vitaminizata, poti obtine aceste vitamine, dar un exces nu poate creste efectul lor, odata ce orice consum depasit este eliminat prin urina.

Cate calorii are apa vitaminizata?

Unul dintre cele mai importante motive pentru care apa vitaminizata este considerata daunatoare pentru tine de catre multi specialisti este din cauza continutului mare de calorii. Spre deosebire de apa, care nu contine calorii, o sticla de apa vitaminizata poate contine 125 de calorii, in timp ce o doza normala de Cola are 140 de calorii.

Prea multa vitamina A iti poate dauna?

Daca bei apa vitaminizata pentru a crea un aport normal de vitamina A, nu te ajuti prea mult, sustin expertii.

Din fericire, chiar daca iei suplimente de vitamine zilnic, cazurile de exces de vitamina A sunt putine. Simptomele includ ameteli, greata si vedere incetosata. Daca te lupti cu deficit de vitamina A, urmeaza sfatul medicului in loc sa incerci sa actionezi dupa ureche.

Vitamina E este daunatoare?

Toxicitatea vitaminei E devine mai frecventa cand oamenii iau acest supliment pentru o perioada extinsa de timp. Cand o consumi intr-un aliment, Vitamina E este sigura, dar luand prea multe suplimente poate duce la crampe abdominale, greata, diaree, oboseala, durere de cap, vedere incetosata si slabirea muschilor. Un nou studiu arata ca dozele mari de Vitamina E administrate zilnic pot creste riscul de cancer de prostata la barbatii…