Cele mai importante beneficii ale consumului de prune

192

Prunele contin fibre, vitamine, sunt benefice pentru organismul nostru, iar medicii recomanda consumul lor.

Cele mai importante beneficii ale consumului de prune

Noi iti vom spune care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de prune, cand este bine sa le mananci si de ce.

 • Pentru inceput, prunele contin potasiu, care este important pentru combatarea depresiei, pentru sistemul nervos, fibrele care ne ajuta sa avem o digestie buna, care hranesc musculatura corpului, vitamina C, importanta pentru sanatatea noastra, pentru ten, piele si vitamina A, care are grija de parul nostru.
 • Fie ca sunt consumate proaspete sau uscate, prunele sunt fructe recomandate si eficiente. Se spune ca sunt energizante, datorita cantitatii de zahar natural pe care il contin. Prunele alunga stresul, au efecte benefice asupra sistemului nervos, ne energizeaza si sporesc absortia fierului.
 • Fiindca contin proprietati antioxidante, prunele ajuta memoria, eliminand celulele deteriorate.
 • Prunele sunt sarace in calorii, fiind ideale atunci cand tinem dieta. Cantitatea unei prune reprezinta 30 calorii care pot fi arse in maximum cinci minute.
 • Consumul de prune este eficient pentru boli ale inimii, deoarece sunt sarace in grasimi si calorii. O pruna contine mai putin de 0,2 grame grasimi. Prunele sunt singurele fructe care contin carbohidrati buni. Carbohidratii sunt cei pe care toti incercam sa-i evitam, mai ales atunci cand suntem la dieta, insa prunele putem sa le consumam datorita faptului ca ele contin carbohidrati buni.
 • Unul dintre beneficiile consumului de prune este ca ele contin antocianina, acel pigment rosu-violet care prevenine aparitia cancerului. Datorita cantitatii de potasiu, prunele mentin tensiunea arteriala si previne aparitia bolilor cardiovasculare. Totodata sunt benefice pentru oase, precum si pentru cresterea si dezvoltarea acestora.
 • Vitamina C, prezenta in aceste fructe delicioase, ne ajuta sa combatem anemia si aparitia acesteia.
 • Pentru cei care au probleme cu digestia, prunele sunt cele mai bune fructe, deoarece contin fibre si ne scapa de constipatie. Atunci cand optam pentru prune uscate pentru a trata problemele digestive, seara vom pune cateva prune intr-un pahar cu apa, apoi dimineata vom bea apa din paharul respectiv pe stomacul gol, iar pe urma vom manca prunele.
 • Se recomanda ca prunele proaspete sa fie consumate dupa-amiaza sau dimineata pentru a avea un efect laxativ.
 • Deoarece sunt sarace in grasimi si contin zahar natural, prunele proaspete sunt indicate si pentru cei care sufera de diabet. Contin glucide si regleaza glicemia si previn aparitia diabetului…
 • Diferenta dintre prunele uscate si cele proaspete este ca cele uscate contin o concentratie mai ridicata de glucide, insa ele pot fi consumate chiar si atunci cand suntem la dieta, singurele persoane care trebuie sa aiba grija cu prunele uscate sunt persoanele care sufera de diabet zaharat.