Home / DIETE & FITNESS / NUTRITIE / Cum sa mananci sanatos – o reteta sanatoasa pentru 8 persoane

Cum sa mananci sanatos – o reteta sanatoasa pentru 8 persoane

Pentru a invata cum sa mananci sanatos, trebuie sa stii ce trebuie sa mananci si cat trebuie sa mananci. Mancarea sanatoasa nu este neaparat o dieta, ci reprezinta mai mult un stil de viata, in ceea ce priveste mancarea si procesul ei de preparare.

invata Cum sa mananci sanatos

Sfaturi de nutritie pentru a invata cum sa mananci sanatos

Mai intai ar trebui sa mananci de cel putin 5 ori pe zi. Ar trebui sa ai 3 mese principale si 2 sau 3 gustari mici. Mesele tale ar trebui sa includa multe fructe si legume, proteine si un complex de carbohidrati. Astfel, organismul tau va fi energizat toata ziua si va arde calorii.

Ar trebui sa eviti alimentele procesate si rafinate ca zaharul, painea, faina alba sau pastele. Iti sugeram sa consumi cereale integrale.

Mai mult, ar trebui sa bei 2 litri de apa pe zi. Astfel, vei mentine hidratarea propriu-zisa a organismului si vei avea mai multa energie.

Cand cumperi alimente, ar trebui sa fii mai atenta la firme. De ce? Pentru ca alimentele sanatoase contin in mod normal putine ingrediente. Produsele cu o lista lunga de ingrediente nu sunt considerate sanatoase.

Fa-ti timp si bucura-te de masa! Nu trebuie sa mananci niciodata pe fuga, ci sa mesteci bine mancarea. Este la fel sa important sa iei masa in familie, pentru ca astfel, veti ajuta la crearea unei vieti de familie mai buna.

Retete de mancare sanatoasa

Exista multe retete de mancare sanatoasa disponibile, asa ca ai aici una delicoasa, dar si usor de preparat.

Supa de morcovi cu iaurt

8 portii

Ingrediente: 2 linguri de ulei de susan negru, 1/3 cana de felii de ceapa, 1 kg de morcovi mici, curatati si taiati in bucati de 2 cm, 2 cani de supa de pui fara grasime, 1 lingurita de ghimbir proaspat decojit si ras, ½ cana iaurt grecesc cu 2% grasime, 8 fire de menta proaspata.

Trebuie sa incalzesti uleiul intr-o cratita medie la foc mediu. Dupa aceea, adauga ceapa si las-o 2 minute, pana se caleste. Amesteca din cand in cand. Adauga morcovii, si dupa 4 minute adauga supa de pui si lasa sa fiarba. Acopera si da focul mic pentru a fierbe in jur de 22 de minute. Adauga ghimbirul si mai lasa inca 8 minute pana cand morcovii s-au inmuiat bine. Acopera cratita si las-o la temperatura camerei pentru 5 minute.

Dupa aceasta, toarna jumatate de amestec de morcovi  intr-un blender si amesteca pana obtii un piure. Apoi rastoarna-l intr-un bol si repeta procedura cu morcovii ramasi. Dupa aceea, incalzeste supa pentru 2 minute si serveste cu putin iaurt si menta proaspata.