Home / DIETE & FITNESS / NUTRITIE / Dr. Oz: intoleranta la gluten – simptome

Dr. Oz: intoleranta la gluten – simptome

Glutenul prezent in unele cereale poate cauza probleme mari celor ce sufera de boala celiaca, iar dr. Oz ne prezinta cateva simptome pentru intoleranta la gluten.

intoleranța la gluten

Intoleranta la gluten apare atunci cand organismul nu mai poate tolera glutenul si va impiedica absortia eficienta a substantelor nutritive, deranjand si bunul mers al sistemului digestiv. Glutenul este o proteina ce se regaseste in grau, secara, orz, insa si in unele produse ca branza cu mucegai, sosul de soia, anumite tipuri de cafea sau bere. Aceasta este o afectiune intalnita din ce in ce mai des.

De unde stii ca organismul nu tolereaza glutenul?

Cand organismul nu tolereaza glutenul, apar:

-durerile abdominale;
-balonarea;
-durerile articulare;
-crampele musculare;
-starile de nervozitate;
-ranile in cavitatea bucala;
-dermatita herpetiforma.

Pentru a nu mai avea simptomele, se recomanda un tratament fara gluten, adica pur si simplu va trebui sa eviti produsele care il contin, iar acestea sunt:

-biscuiti;
-covrigi;
-paine;
-produse de patiserie;
-paste din grau;
-cereale;
-dulciuri.

Alimente pe care le poti consuma in cazul in care ai intoleranta la gluten:

-fructe;
-legume;
-carne;
-linte;
-nuci;
-vin;
-orez;
-porumb;
-produse lactate;
-cartofi;
-soia…

Inainte de a achizitiona un produs, va trebui sa citesti lista de ingrediente a acestuia pentru a te asigura ca nu contine niciun gram de gluten, pentru ca si acesta te va putea afecta.

Loading..