Renunta la sucuri acidulate in 4 saptamani

205

Un om obisnuit bea cam 200 de litri de sucuri acidulate intr-un an. Asta s-ar traduce in 22 kg de zahar. Sucul acidulat este plin de cafeina, fructoza din sirop de porumb si calorii. Nu duce numai la cresterea in greutate, ci creste si riscul aparitiei diabetului, duce la slabirea oaselor si la degradarea dintilor. Scapa de dependenta de sucuri acidulate cu urmatorul plan de patru saptamani.

Renunta la sucuri acidulate in 4 saptamaniDependenta de sucuri acidulate poate fi tratata

Saptamana 1
Este greu sa renunti la o dependenta. In prima saptamana, renunta la sucul obisnuit si incearca sa bei unul dietetic. Consuma si alimente bogate in L glutamina, precum ouale, boabele si pestele. L- glutamina este un amoniacid ce reduce pofta de zahar.

Renunta la zahar
In timpul primei saptamani vei scapa de dependenta de zahar. In loc de sucul obisnuit, consuma unul fara zahar, dietetic. Daca bei deja suc dietetic inseamna ca esti cu un pas inainte. Incearca sa bei numai un suc pe zi.

Saptamana 2
Renunta la cafeina din sucurile acidulate
Cand te lupti cu al doilea ingredient din suc ce da dependenta, retine ca unul dintre simptomele renuntarii la cafeina este durerea de cap. Ia ibuprofen pentru durerea de cap si consuma alimente bogate in vitamina B. Consuma alimente precum spanacul si cerealele integrale.

Renunta la cafeina
Consuma sucuri fara zahar, dietetice si fara cafeina.

Saptamana 3
Pentru ca ai redus la jumatate consumul de sucuri acidulate, incearca sa gasesti alte bauturi acidulate pe care sa le bei. Incearca sa bei apa carbogazoasa cu putin suc de lamaie sau cu o felie de lamaie sau de lime. Poti adauga apa de cocos in apa ta minerala pentru ca nu contine mult zahar, ci mult potasiu.

Redu cu 50% consumul
Nu trisa. Nu conteaza ce cantitate de sucuri acidulate consumi, acum redu consumul la jumatate. Daca bei sase astfel de sucuri pe zi, incearca sa mai bei doar trei.

Saptamana 4
In aceasta saptamana nu mai bei deloc sucuri acidulate: nici obisnuite, nici fara zahar, nici dietetice, nici fara cafeina. La sfarsitul acestei saptamani foloseste in alt scop  banii pe care i-ai fi cheltuit pe sucuri…

Renunta total la sucurile acidulate
Daca ti-e pofta de un suc, incearca sa mesteci guma fara zahar. Distrage-ti atentia plimbandu-te, facand zece flotari sau curatenie prin casa.

Save