Home / DIETE & FITNESS / NUTRITIE / Sarea de Himalaya – proprietăți

Sarea de Himalaya – proprietăți

Sarea de Himalaya este considerată cea mai pură formă de sare, variind în culoare de la alb pur, până la roz, rușu închis datorită consistenței bogate în oxid de fier. Proprietățile miraculoase sunt date de faptul că a fost păstrată la adâncimi mari în pământ, fără a fi afectată de poluanți sau de dejecții toxice.

Sarea de Himalaya

Sarea de Himalaya are  84 de minerale și oligoelemente precum K, Ca, Mg, Cu, Fe etc. Cei care consumă acest tip de sare vor oferi organismului lor electroliții necesari, mineralele esențiale; această sare ajută la echilibrarea pH-ului, la eliminarea toxinelor, absorbția substanțelor nutritive și chiar la creșterea circulației și redresarea tensiunii arteriale.

Sarea de Himalaya – Beneficii

  • elimină psoriazisul, herpesul, erupțiile cutanate, are proprietăți de cicatrizare a pielii;
  • asigură suport funcțiilor tiroidei;
  • diminuează simptomele febrei și ale gripei;
  • ameliorează cantitatea de minerale din organism;
  • ajută la stimularea circulației și la detoxifiere (prin echilibrarea pH-ului);
  • îmbunătățește hidratarea prin mineralele deținute.
  • nu e necesar adaosul de iod, cum se obișnuiește în cazul celorlalte tipuri de sare. Conținutul de sare din mâncare (este mai sărată decât cea comună) este redus grație structurii de cristal mai mare a acestei sări, dar și a volumului;
  • numeroși sunt cei care o folosesc extern (scrub pentru corp, băi calde cu apă, în curățarea cavității bucale) pt a relaxa corpul, a reduce febra musculară, reducerea toxinelor, în stimularea circulației sanguine.
  • diminuează apariția crampelor prin mineralele deținute și prin hidratare;
  • ajută la pierderea din greutate prin adaosul de energie și îmbunătățirea funcțiilor hormonilor și prin accelerarea metabolismului;
  • susține balanța glicemică;
  • prezintă proprietăți antihistaminice;
  • balanța hormonală este stimulată, indiferent de tipul de hormon care îți dăunează organismului;
  • somnul va fi mai odihnitor datorită balanței hormonale stimulate și a celei glicemice;
  • presiunea sângelui este și ea adusă la valorile optime datorită mineralelor constituente în soluția ionică;
  • este capabilă să elimine metalele grele de tipul plumbului, al mercurului;
  • ameliorează problemele apărute în tractul intestinal, stimulează absorbția nutrienților în intestin;
  • îmbătrânirea celulară este încetinită grație determinării pH-ului normal, ce permite menținerea celulelor active;
  • curăță cavitatea nazală dacă aveți congestii nazale;
  • previne apariția venelor-păianjen de la nivelul picioarelor, deoarece oprește durerile musculare cauzate de statul prea mult în picioare;
  • oboseala fizică și cea psihică sunt înlăturate;
  • dacă este folosită regulat, este bună împotriva artrozei, artritei, reumatismului, calculilor biliari și renali ajutând corpul să dizolve depunerile și să le excludă din organism;
  • Printre alte proprietăți identificăm rolul vitaminelor și mineralelor pe care le conține:
  • B – reglează organismul;
  • Ca – consolidează dinții, oasele; dacă este folosit pe piele va determina o curățare a porilor);
  • K – diminuează retenția de apă, ajută la echilibrarea hidratării pielii;
  • Mg – este calmant, este consumat împotriva stresului, a depresiei, a anxietății, previne apariția crampelor musculare;
  • Na – rol în eliminarea toxinelor;
  • Zn – mărește imunitatea.

De ce sarea albă de masă, rafinată, nu este benefică?

Deoarece este purificată de toate mineralele, rămânând doar Na și Cl, dar este și curățată chimic, înălbită și încălzită la temperaturi foarte mari.

O altă cauză este prezența iodului, care este sintetic.

Un alt factor ar fi tratarea cu agenți antiaglomeranți, care previn amestecarea sării cu apa în recipientul de sare. Acești agenți determină nedizolvarea sării în organism, fapt care duce la depuneri ale acesteia în organe și țesuturi, iar apoi la apariția unor probleme grave de sănătate.

Sarea de Himalaya poate fi păstrată până la 4-5 ani dacă este conservată în încăperi răcoroase.

Save

Loading..