Sarea de Himalaya – proprietati si beneficii miraculoase

Share

Sarea de Himalaya este considerată cea mai pură formă de sare, variind în culoare de la alb pur până la roz, roșu închis datorită consistenței bogate în oxid de fier. Proprietățile miraculoase sunt date de faptul că a fost păstrată la adâncimi mari în pământ, fără a fi afectată de poluanți sau de dejecții toxice.

Sarea de Himalaya

Sarea de Himalaya a devenit extrem de populară în ultimii ani. Multe persoane încă se mai întreabă totuși dacă este la fel sau mai bună decât sarea de mare sau sarea de masă și care sunt proprietățile acesteia pentru organism comparativ cu ale celorlalte tipuri de sare. Citiți în continuare pentru a afla tot ce vă interesează despre sarea de Himalaya.

Munții Himalaya sunt cei mai înalți din lume, se întind pe 2400 de kilometri de-a lungul Asiei până la plăcile tectonice indiene și eurasiatice. În locul unde sunt amplasați acum acești munți a fost, în urmă cu 250 de milioane de ani, o mare primordială în care exista un ecosistem perfect și curat. Pe măsură ce plăcile tectonice s-au mișcat de-a lungul erelor, s-au format munții Himalaya, iar marea s-a evaporat, mineralele sale rămânând cristalizate în căldura soarelui pentru a forma ceea ce cunoaștem astăzi drept acest tip de sare. Datorită condițiilor în care s-a creat, această sare este una dintre cele mai pure care există și totodată este și cea mai bună sursă de minerale de pe planetă, cu mult mai sănătoasă decât sarea de masă care a fost supusă înălbirii și procesării și care este nelipsită de pe mesele aproape tuturor persoanelor.

Ce conține sarea de Himalaya?

Sarea de Himalaya are 84 de minerale și oligoelemente precum K, Ca, Mg, Cu, Fe și altele. Cei care consumă acest tip de sare vor oferi organismului lor electroliții necesari, mineralele esențiale; această sare ajută la echilibrarea pH-ului, la eliminarea toxinelor, absorbția substanțelor nutritive și chiar la creșterea circulației și redresarea tensiunii arteriale.

Sarea de Himalaya este considerată mai naturală decât sarea de masă, deoarece este procesată mai puțin și nu conține aditivi.

Cum se utilizează sarea de Himalaya?

Sarea de Himalaya este ușor de folosit, ca orice alt tip de sare din comerț, dar datorită purității, gustul este mai plăcut și din acest motiv nu este necesar să folosim prea multă. De regulă, se folosește o cantitate cu 50% mai redusă față de cea a sării de masă sau sării de mare. Aceasta are mai multe întrebuințări, după cum urmează:

  • în bucătărie – se utilizează precum sarea obișnuită;
  • sarea de Himalaya este un produs antibacterian natural, așadar se poate realiza o curățare cu ajutorul acesteia;
  • bucațile mari de sarea de Himalaya – acestea oferă un gust mai bun și distribuie mâncării conținutul de minerale și se pot încinge pentru a perpeli legume, creveți, felii subțiri de carne de vită sau pește, iar pe ele se pot prăji chiar și ouă;
  • purifică aerul – în comerț se găsesc lămpi cu cristale din sarea de Himalaya, care purifică aerul din camera în care sunt puse;
  • peste alimentele congelate – sarea de Himalaya se poate pune peste alimentele congelate, precum fructe, sushi, legume sau brânză sau preparate ținute la rece;
  • în baie – sarea de Himalaya se poate pune în apa în care ne spălăm, deoarece are proprietăți de eliminare a toxinelor, nutrienții săi (peste 80) stimulează circulația și ajută relaxarea mușchilor inflamați; acest tip de sare oferă o experiență terapeutică uimitoare pentru trup și suflet.

Sarea de Himalaya – Beneficii

  • sarea de Himalaya elimină psoriazisul, herpesul, erupțiile cutanate, are proprietăți de cicatrizare a pielii;
  • asigură suport funcțiilor tiroidei;
  • diminuează simptomele febrei și gripei;
  • ameliorează cantitatea de minerale din organism;
  • ajută la stimularea circulației și la detoxifiere (prin echilibrarea pH-ului);
  • îmbunătățește hidratarea prin mineralele deținute.
  • nu e necesar adaosul de iod, cum se obișnuiește în cazul celorlalte tipuri de sare. Conținutul de sare din mâncare (este mai sărată decât cea comună) este redus grație structurii mai mare de cristal a acestei sări, dar și a volumului;
  • sunt numeroși cei care o folosesc extern (scrub pentru corp, băi calde cu apă, în curățarea cavității bucale) pentru a relaxa corpul, a reduce febra musculară și toxinele, în stimularea circulației sanguine.
  • diminuează apariția crampelor prin mineralele deținute și hidratare;
  • ajută la pierderea în greutate prin adaosul de energie și îmbunătățirea funcțiilor hormonilor și prin accelerarea metabolismului;
  • susține balanța glicemică;
  • Sarea de Himalaya prezintă proprietăți antihistaminice;
  • balanța hormonală este stimulată, indiferent de tipul de hormon care dăunează organismului;
  • somnul va fi mai odihnitor datorită balanței hormonale stimulate și a celei glicemice;
  • presiunea sângelui este și ea adusă la valorile optime datorită mineralelor constituente în soluția ionică;
  • este capabilă să elimine metalele grele de tipul plumbului, al mercurului;
  • ameliorează problemele apărute în tractul intestinal, stimulează absorbția nutrienților în intestin;
  • îmbătrânirea celulară este încetinită grație determinării pH-ului normal, ce permite menținerea celulelor active;
  • Sarea de Himalaya curăță cavitatea nazală dacă aveți congestii nazale;
  • previne apariția venelor-păianjen de la nivelul picioarelor, deoarece oprește durerile musculare cauzate de statul prea mult în picioare;
  • oboseala fizică și cea psihică sunt înlăturate;
  • dacă este folosită regulat, este bună împotriva artrozei, artritei, reumatismului, calculilor biliari și renali, ajutând corpul să dizolve depunerile și să le excludă din organism;
  • Printre alte proprietăți identificăm rolul vitaminelor și mineralelor pe care le conține:
  • B – reglează organismul;
  • Ca – consolidează dinții, oasele; dacă este folosit pe piele va determina o curățare a porilor);
  • K – diminuează retenția de apă, ajută la echilibrarea hidratării pielii;
  • Mg – este calmant, consumat împotriva stresului, depresiei, anxietății, previne apariția crampelor musculare;
  • Na – rol în eliminarea toxinelor;
  • Zn – mărește imunitatea.

De ce sarea albă de masă, rafinată, nu este benefică?

Deoarece este purificată de toate mineralele, rămânând doar Na și Cl, dar este și curățată chimic, înălbită și încălzită la temperaturi foarte mari.

O altă cauză este prezența iodului, care este sintetic.

Un alt factor ar fi tratarea cu agenți antiaglomeranți, care previn amestecarea sării cu apă în recipientul de sare. Acești agenți determină nedizolvarea sării în organism, fapt care duce la depuneri ale acesteia în organe și țesuturi, iar apoi la apariția unor probleme grave de sănătate…

Cât timp poate fi păstrată sarea de Himalaya?

Sarea de Himalaya poate fi păstrată până la patru-cinci ani dacă este conservată în încăperi răcoroase. De exemplu, aceasta se poate menține în pungi de plastic sigilate și depozitate în galeți din plastic acoperite cu capac și ținute în cămară. Nu trebuie sub nicio formă să stocați sarea în recipiente din metal, deoarece interacționează cu metalul și există posibilitatea să rămână particule toxice în sare.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente