Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte

1500

Visele in care ne cad dintii sunt nu doar infricosatoare si socante, ci lasa si o imagine durabila in mintea noastra. Asadar, cum le putem interpreta?

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte
O teorie ar fi ca, daca ne cad dintii, visul reflecta o stare de anxietate si de frica in legatura cu imaginea pe care o au ceilalti despre noi. Totodata, poate insemna frica de a fi respinsi, impotenta sexuala sau teama de consecintele imbatranirii. In spijinul acestei teorii, vine si cercetarea in urma careia s-a demonstrat ca femeile aflate la menopauza au frecvent vise despre dinti. Ele se simt tot mai neatractive si mai lipsite de feminitate. Dintii sunt un simbol al atractiei lor si a modului in care se prezinta in fata celorlalti.

O alta interpretare a viselor in care iti cad dintii isi gaseste radacina in frica de a nu te simti rusinata sau a nu te face de ras in diferite situatii. Aceste vise scot in evidenta modul exagerat in care se manifesta grijile si anxietatile tale. De cele mai multe ori, aceste preocupari nu au un fundament si ceea ce crezi in mintea ta este mult mai rau decat este, de fapt, in realitate.

Dintii sunt folositi pentru a musca, a mesteca si sparge, de aceea ei simbolizeaza puterea. Daca iti cad in vis, asta poate insemna pierderea puterii. Poate ca nu te poti exprima sau nu esti capabila sa iti expui punctele de vedere. Simti frustrare ca nu esti luata in considerare sau ai nevoie sa se acorde importanta lucrurilor pe care le spui.

In interpretarile traditionale, a nu avea dinti in vis era simbol al malnutritiei sau al hranei insuficiente.

Sfanta Scriptura interpreteaza acest vis ca si cand iti pui increderea in parerea oamenilor referitoare la lucrurile in care crezi, si nu in cuvantul lui Dumnezeu.

Multe culturi, precum cele hispanice si grecesti, cred ca visele in care pierdem, ni se rup sau ne cad dintii, sunt semne ca un membru al familiei sau un prieten apropiat e foarte bolnav sau pe moarte. Chinezii insa au un proverb care spune ca „daca minti, iti vor cadea dintii”…

Alte dictionare de vise spun ca acest vis simbolizeaza bani, mit bazat pe povestea conform careia daca iti cade un dinte si il pui sub perna, Zana Maseluta iti va aduce bani.