Cum ne influenteaza visele viata

281

Fie ca le consideri simple superstitii, fie ca alegi sa le iei in considerare, visele iti pot inflenta viata. Inca din cele mai vechi timpuri s-a considerat ca acestea reprezinta o modalitate de a anticipa anumite evenimente. Cu toate acestea, conform parerilor din lumea medicala, visele sunt proiectii ale subconstientului nostru.

Cum ne influenteaza visele viata

Citeste urmatoarele randuri si afla totul despre vise si influenta lor asupra ta! Descopera ceea ce nu stiai despre aceasta latura a vietii.

Ce sunt visele:

Cu toate ca nu s-a stabilit inca de ce visam, cu siguranta, fiecare dintre noi este constient ca visele reprezinta niste creatii ale subconstientului. Chiar daca este cunoscut faptul ca omul viseaza din prima clipa a vietii pana in ultima, nu toti oamenii isi amintesc ceea ce viseaza.

In plus, in cazul in care nu stiai, cu timpul, perioada in care visam scade treptat. Astfel, daca un bebelus viseaza aproximativ 50% din timpul in care se odihneste, pentru un adult, aceasta cifra poate scadea si pana la 22%.

Cum ne pot ajuta visele:

Daca te intrebai care este rolul viselor si cum iti influenteaza ele viata, afla ca acestea se impart, conform unor studii, in doua tipuri. Prin urmare, unele vise au rolul de a relua o parte din activitatile pe care le-ai exercitat in timpul zilei. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca, de cele mai multe ori, suntem mult prea ocupati ca sa mai analizam fiecare actiune pe care o intreprindem in timpul zilei.

In ciuda acestui fapt, in timpul noptii, cand ne relaxam, creierul nostru poate relua anumite intamplari din ziua precedenta si le poate transpune intr-o alta lume, cea a visului. Scopul acestei actiuni este de a repara anumite aspecte pe care, de fapt, le consideram gresite in modul in care am actionat. De aceea, chiar daca stim ca, in realitate, nu este posibil sa revenim asupra faptului respectiv, creierul nostru tine cont de dorintele noastre si incearca sa faca acest lucru prin intermediul visului.

In cazul celorlalte vise, ele reprezinta proiectiile din viitor. De aceea, se considera ca ele au caracter prevestitor. De fapt, nici aceste vise nu constituie mai mult decat un cumul de dorinte sau, din contra, frustrari pe care creierul nostru incearca sa le concretizeze sub forma a diferite ipoteze. De multe ori, se intampla ca ceea ce visam sa se petreaca si in realitate, iar acest lucru sa ne surprinda. Acest efect este rezultat din faptul ca subconstientul nostru preia si contextul nostru de viata. Din aceasta cauza, unele vise par atat de realiste…

Chiar daca visele nu au o influenta vizibila asupra vietii noastre, ele reprezinta o madalitate de a ne impaca cu noi insine, mai ales atunci cand consideram ca am gresit fata de cineva si, de asemenea, un mijloc prin care fiecare dintre noi poate fi creativ si totodata se poate relaxa.