Home / Horoscop / Zodiac Chinezesc / Cum se calculeaza zodiacul chinezesc

Cum se calculeaza zodiacul chinezesc

Cum se calculează zodiacul chinezesc, care este zodia în funcție de tradițiile chinezești și ce caracteristici am în funcție de zodie? Există oare legătură între magica lume a Chinei și misterioasa lume a astrologiei și a zodiacului?

zodiacul-chinezesc

În continuare, vom observa pe ce se bazează acest zodiac și cum se calculează zodiacul chinezesc.

Generalități:
Zodiacul chinezesc, cunoscut ca Sheng Xiao, se bazează pe un ciclu de doisprezece ani, în fiecare an făcându-se o analogie cu un animal. Aceste semne de animale sunt Șobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe,Cal, Oaie, Maimuța, Cocoș, Câine și Porc.

Acest horoscop este calculat în funcție de calendarul lunar chinezesc. Pentru a descoperi care este animalul care vă ascunde calități sau defecte, trebuie să notați data dumneavoastră de naștere din calendarul Gregorian. Astfel veți descoperi zodia dumneavoastră din zodiacul chinezesc.

•    Originea:
Similar cu zece tulpini cerești și douăsprezece ramuri pământești, animalele din zodiacul chinezesc, au fost create prin numărarea anilor. Acest sistem a devenit acum universal acceptat. Selecția și ordinea animalelor care influențează viețile oamenilor, apare din timpul  dinastiei Han (202 Î.Hr. – 220 D.Hr.), și pe bază de caracter și de viață, se observă asemănări cu animalele anului respectiv.

Oamenii vechi au observat că există 12 luni pline în decursul unui an. Deci, originea acestui zodiac special este asociată cu astronomia. Fiecare semn animal este, de obicei, legat de o ramură pământească.

•    12 animale și legături:
Pentru o lungă perioadă de timp, a existat o relație specială între oameni și cele 12 animale zodiacale. Se crede că anii reprezentați de animale afectează caracterele de oameni, în același mod ca semnul zodiacal adoptat de civilizațiile occidentale.

•    Anul nașterii:
Anul animal când s-a născut o persoană se numește Benming Nian (anul nașterii).
În funcție de sistemul solar din China, la începutul primăverii este primul termen solar,  privit ca începutul unui nou an.

Se spune că într-un an special de naștere, o putere misterioasă sau corp ceresc ar putea controla averea oamenilor. Cel mai bun mod de a evita evenimentele mizerabile, este de a purta haine de culoare roșie, o esarfa, sau decoratiuni cum ar fi o brățară roșie și colier ca un talisman, care trebuie să fie achiziționate de către alții. Dacă persoana însăși le cumpără, funcția de talisman este redusă foarte mult.

Astfel, roșul a devenit semnul festivitati, succesului, curajului, corectitudinii și exorcismului.

Calendarul lunar chinezesc diferă de calendarul de Vest. În calendarul lunar chinezesc, datele variază mult pe parcursul unui an întreg, de la sfarsitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii februarie.

Cei care s-au născut la începutul anului au fost influențati de animalul care a fost în anul anterior, mai degrabă decât cel al anului în care s-au născut.

În concluzie, pentru a descoperi secretele din spatele unei zodii din zodiacul chinezesc avem nevoie de data noastră de naștere. Important în aflarea animalului care ne reprezintă, este anul. Se observă că numărul 12 apare deseori în viața oamenilor și din acest motiv, tradiția chinezească consideră că un an poate cuprinde întreg caracterul unui om.

Loading..