Home / RETETE / Carne de pui cu cuscus si mango

Carne de pui cu cuscus si mango

Carnea de pui cu cuscus si mango este o reteta de inspiratie internationala, care imbina gustul clasic al puiului fraged la tava cu aroma fructului de mango, adica imbina gustul mancarii satioase cu cel al desertului mult asteptat.

Carne de pui cu cuscus si mango

Carnea de pui cu cuscus si mango reprezinta reteta culinara ideala pentru intalnirile cu familia, cu prietenii sau pentru petrecerile organizate pentru micutii familiei. 

Ingrediente pentru carne de pui cu cuscus si mango:

  • 4 piepti de pui, feliati
  • 250 grame de cuscus
  • 4 cepe verzi
  • 1 mango mare
  • chimion
  • otet din vin alb
  • marmelada de portocale
  • boabe de mustar

Mod de preparare pentru carne de pui cu cuscus si mango:

  • Carnea de pui cu cuscus si mango este o reteta culinara usor de preparat, daca se urmeaza cativa pasi importanti. Prepararea carnii de pui cu cuscus si mango nu necesita foarte mult timp de preparare.
  • Se vor amesteca frucul de mango taiat cubulete cu ceapa verde, chimionul si otetul si se va lasa amestecul deoparte. Se va pune cuscusul intr-un vas termorezistent mare. Ulterior, se vor turna 400 ml de apa fiarta si se va acoperi vasul cu folie de plastic.
  • Se va amesteca marmelada de portocale cu mustarul, dupa care se vor pune pe gratar feliile de piept de pui si se vor unge cu compozitia din marmelada, la 5 minute intorcandu-se, carnea pastrandu-se pe gratar pana cand se observa ca se patrunde carnea si glazura se caramelizeaza.
  • Cuscusul ar trebui sa fie gata si se va pune in vas cu compozitia cu mango si se va servi impreuna cu puiul.

Poftta buna!

Loading..