Carne de pui cu otet balsamic

Share

Carnea de pui cu otet balsamic este o reteta culinara aromata, gustoasa si usor de preparat, fiind ideala oricarei mese, fie ca este vorba despre o sarbatoare, fie o petrecere.

Carne de pui cu otet balsamic

Carnea de pui cu otet balsamic reprezinta, de asemenea, o mancare foarte frageda, gratie otetului balsamic. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru carne de pui cu otet balsamic:

  • 4 piepturi de pui fara os si fara piele
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 150 ml suc de portocale
  • 150 ml supa de pui
  • 3 lingurite de otet balsamic
  • 2 lingurite de frunze de rozmarin maruntite
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2-3 lingurite de unt
  • piper
  • sare

Pentru servire:

  • 1 portocala feliata
  • rozmarin verde
  • orez fiert
  • salata verde, la alegere

Mod de preparare pentru carne de pui cu otet balsamic:

  • Asezati bucatile de carne de pui intre folii de plastic si o bateti cu un ciocan de lemn, apoi le desfaceti si le frecati pe fiecare parte cu piper, dupa care le prajiti la foc mediu timp de doua-trei minute pe fiecare parte.
  • Puneti doua lingurite de otet balsamic peste carnea de pui, adaugati sucul de portocale si supa de pui, presarati doua lingurite de rozmarin maruntit si un praf de sare, apoi lasati acest amestec la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, reduceti flacara si il lasati sa fiarba la foc mic timp de cinci minute, pana cand se patrunde carnea de pui, adaugand frecvent sos deasupra si intorcand carnea la jumatatea timpului.
  • Adaugati apoi zaharul, untul si restul cantitatii de otet balsamic, lasati sa fiarba timp de cateva minute, pana cand scade putin sosul.
  • Asezati carnea de pui in farfurii, adaugati sos si garnisiti cu felii de portocale, rozmarin si serviti cu orez fiert si salata verde, dupa preferinta…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news