Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Paste / Carne de pui cu paste și susan

Carne de pui cu paste și susan

Carnea de pui cu paste și susan este o rețetă culinară foarte gustoasă și sățioasă, potrivită pentru prânz sau cină.

Carne de pui cu paste și susan

Carnea de pui cu paste și susan se prepară prin metoda stir-fry și va fi gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți face o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru carne de pui cu paste și susan:

  • 400 g piepți de pui fără pielițe, tăiați în felii cu o grosime de 2-3 cm
  • 150 g paste
  • ½ varză tocată
  • 2 mănunchiuri de morcovi tineri, curățați, tăiați pe lungime și apoi feliați pe oblic
  • 1 ceapă feliată subțire
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de semințe de susan prăjite
  • 2 lingurițe de sos de soia cu foarte puțină sare

Mod de preparare pentru carne de pui cu paste și susan:

  • Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi le scurgeți și le răcoriți turnând apă rece peste ele, ca să nu se lipească.
  • Amestecați uleiul de susan cu cel de măsline și încingeți jumătate din acea cantitate într-o tigaie wok, apoi prăjiți carnea de pui prin metoda stir-fry, timp de 3-4 minute, până capătă o nuanță aurie, după care o dați deoparte.
  • Încingeți restul de ulei în tigaie și căliți prin metoda stir-fry usturoiul, ceapa, morcovii și varza, timp de 2 minute; adăugați 2 lingurițe de apă și le mai căliți pentru încă 3-4 minute.
  • Adăugați sosul de soia, pastele scurse și carnea de pui, după care le mai lăsați pe foc pentru câteva minute, să se pătrundă bine carnea.
  • La servire, presărați deasupra semințele de susan prăjite.

Poftă bună!