Carnea de pui cu tocana ratatouille reprezinta o mancare bogata in vitamina C, dar si in acid folic, asadar este ideala dupa o zi grea de munca.
Carnea de pui cu tocana ratatouille este o mancare ce asigura patru cincimi din necesarul zilnic de calorii, avand un continut scazut in grasimi. O puteti sevi ca atare sau si cu niste cartofi noi fierti sau gatiti la cuptor.
Ingrediente pentru carne de pui cu tocana ratatouille:
- 4 piepturi de pui dezosate si fara piele
- 250 grame de rosii cherry taiate pe jumatate
- 3 ardei grasi, taiati in bucati mari
- 2 dovlecei taiati in semiluni
- 1 vanata taiata in bucati mari
- 2 catei de usturoi mari zdrobiti
- 3 lingurite de ulei de masline
- 2 linguri de rozmarin verde, tocat marunt + inca 4 fire mici
- sare
- piper
Mod de preparare pentru carne de pui cu tocana ratatouille:
- Incingeti cuptorul la 180ºC.
- Preparati tocana ratatouille: puneti intr-o tava si amestecati bucatile de dolvlecei, vanata si ardeii, doua lingurite de rozmarin tocat, jumatate din cantitatea de usturoi, 2 lingurite de ulei de masline; presarati sare si piper dupa gust, apoi lasati la cuptor pentru 20 de minute.
- Intre timp, amestecati intr-un bol ceea ce a mai ramas din rozmarin, usturoi si ulei de masline.
- Faceti cate patru sau cinci cresaturi pe fiecare piept de pui si le ungeti cu amestecul preparat anterior si le dati la rece pentru 15 minute.
- Dupa ce s-au copt legumele, adaugati printre ele rosiile, apoi piepturile de pui.
- Asezati cate un fir de rozmarin pe fiecare piept de pui si introduceti din nou tava in cuptor pentru 18-20 de minute, pana cand s-a patruns carnea, iar legumele sunt usor caramelizate…
Pofta buna!