Carne de pui cu seminte de chimen

Share

Carnea de pui cu seminte de chimen este o reteta culinara plina de savoare, culoare si gust, ideala oricarei mese, indiferent de ocazie.Carne de pui cu seminte de chimen

Carnea de pui cu seminte de chimen reprezinta o alegere minunata pentru momentele in care aveti pofta de frigarui si orez cu turmeric.

Ingrediente pentru carne de pui cu seminte de chimen:

  • 520 g fileuri de carne de pui taiate in bucati de circa 2 cm
  • 200 g orez Basmati
  • 330 g iaurt grecesc natural
  • 1 rosie mica, tocata marunt
  • 1 castravete mic, tocat marunt
  • 60 g sos indian Tandoori pentru curry
  • 1 lingura de seminte de chimen prajite
  • ½ lingura de turmeric maruntit
  • ulei de masline
  • coriandru verde
  • optional: sucul de la o felie de lamaie

Mod de preparare pentru carne de pui cu seminte de chimen:

  • Fierbeti orezul urmand indicatiile de pe ambalaj, adaugand si turmericul.
  • Intre timp, amestecati intr-un bol mare sosul Tandoori si doua lingurite de iaurt grecesc, adaugati carnea de pui si o ungeti bine cu acel amestec, apoi infigeti bucatile pe bete de frigarui.
  • Incingeti la foc mediu un gratar electric, ungeti frigaruile cu ulei de masile apoi le frigeti pe toate partile, timp de circa zece minute.
  • Amestecati intr-un bol semintele de chimen, rosia, castravetele si restul iaurtului grecesc. Portionati orezul si frigaruile, adaugand in fiecare farfurie si coriandru verde; serviti cu amestecul preparat anterior…
  • Optional, la servire, puteti stropi frigaruile cu putin suc de lamaie.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news