Home / RETETE / Carne de pui cu sos verde

Carne de pui cu sos verde

Carnea de pui cu sos verde este o reteta complexa, ideala oricarei mese, dar cu precadere celor festive.

Carne de pui cu sos verde

Carnea de pui cu sos verde este o reteta gustoasa si deosebita. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru sase portii. Acest fel de mancare se serveste cu sos salsa verde si, optional, cu piure de cartofi.

Ingrediente pentru carne de pui cu sos verde:

  • 6 pulpe de pui (superioare si/sau inferioare)
  • 500 g untura de rata sau gasca
  • 16 g nucsoara
  • 12 seminte de coriandru
  • 3 boabe de ienibahar
  • 100 g sare de mare
  • 1 manunchi mic de frunze de cimbru
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 frunze de dafin
  • 1 manunchi mic de rozmarin
  • 1 lingurita boabe de piper negru

Pentru sosul salsa verde (sase portii):

  • 1+½ mana de frunze de patrunjel
  • 1+½ mana de busuioc
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 oua fierte
  • 1+½ mana de pesmet
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • 1 lingurita de capere scurse
  • 75 ml ulei de masline
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru carne de pui cu sos verde:

  • Cu o zi inainte de preparare, puneti nucsoara si semintele de coriandru intr-o tava fara ulei si prajiti-le pana se rumenesc usor, apoi le asezati pe un tocator si le striviti cu lama cutitului.
  • Striviti si boabele de ienupar, apoi le amestecati cu sarea de mare, cimbrul si catelul de usturoi zdrobit.
  • Frecati cu acel amestec pulpele de pui, dupa care le lasati la marinat pentru 24 de ore, timp in care le intoarceti de doua sau trei ori.
  • In ziua urmatoare, taiati pe jumatate fiecare catel de usturoi si, separat, zdrobiti un catel de usturoi.
  • Incingeti cuptorul la 150ºC.
  • Absorbiti cu un servet de hartie surplusul de marinada de pe pulpele de pui, incat sa fie uscate, fara insa a o elimina complet.
  • Asezati pulpele de pui intr-o tava din fonta si acoperiti-le cu untura de rata sau gasca.
  • Adaugati cateii de usturoi injumatatiti, coaja de lamaie si portocala rasa, frunzele de dafin, rozmarinul si boabele de piper si dati tava la cuptor pentru zece minute, apoi mariti temperatura la 180ºC si o lasati inca 15 minute, dupa care la 200ºC si o lasati inca 15 minute, iar dupa aceea, la 230ºC si lasati inca zece minute.
  • Verificati daca untura face bule, apoi incepeti sa reduceti temperatura: intai la 200ºC pentru 15 minute, apoi la 180ºC pentru inca 15 minute, dupa care opriti cuptorul si lasati tava inauntru pentru circa zece minute, pana cand carnea aproape ca se desprinde de pe oase.
  • Preparati sosul salsa verde: Puneti intr-un blender patrunjelul, busuiocul si trei catei de usturoi si maruntiti bine, pana obtineti o pasta: adaugati si restul ingredientelor si le mai amestecati pentru inca doua minute…
  • Serviti cu sos salsa verde adaugat deasupra si, optional, cu piure de cartofi.

Pofta buna!

Loading..