Home / RETETE / Carne de pui cu tocana ratatouille

Carne de pui cu tocana ratatouille

Carnea de pui cu tocana ratatouille reprezinta o mancare bogata in vitamina C, dar si in acid folic, asadar este ideala dupa o zi grea de munca.

Carne de pui cu tocana ratatouille

Carnea de pui cu tocana ratatouille este o mancare ce asigura patru cincimi din necesarul zilnic de calorii, avand un continut scazut in grasimi. O puteti sevi ca atare sau si cu niste cartofi noi fierti sau gatiti la cuptor.

Ingrediente pentru carne de pui cu tocana ratatouille:

  • 4 piepturi de pui dezosate si fara piele
  • 250 grame de rosii cherry taiate pe jumatate
  • 3 ardei grasi, taiati in bucati mari
  • 2 dovlecei taiati in semiluni
  • 1 vanata taiata in bucati mari
  • 2 catei de usturoi mari zdrobiti
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 2 linguri de rozmarin verde, tocat marunt + inca 4 fire mici
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru carne de pui cu tocana ratatouille:

  • Incingeti cuptorul la 180ºC.
  • Preparati tocana ratatouille: puneti intr-o tava si amestecati bucatile de dolvlecei, vanata si ardeii, doua lingurite de rozmarin tocat, jumatate din cantitatea de usturoi, 2 lingurite de ulei de masline; presarati sare si piper dupa gust, apoi lasati la cuptor pentru 20 de minute.
  • Intre timp, amestecati intr-un bol ceea ce a mai ramas din rozmarin, usturoi si ulei de masline.
  • Faceti cate patru sau cinci cresaturi pe fiecare piept de pui si le ungeti cu amestecul preparat anterior si le dati la rece pentru 15 minute.
  • Dupa ce s-au copt legumele, adaugati printre ele rosiile, apoi piepturile de pui.
  • Asezati cate un fir de rozmarin pe fiecare piept de pui si introduceti din nou tava in cuptor pentru 18-20 de minute, pana cand s-a patruns carnea, iar legumele sunt usor caramelizate…

Pofta buna!