Home / RETETE / Carne de pui cu usturoi, dafin si vin alb

Carne de pui cu usturoi, dafin si vin alb

Carnea de pui cu usturoi, dafin si vin alb este o reteta aromata, savuroasa si satioasa, care se prepara usor si repede.

 Carne de pui cu usturoi, dafin si vin alb

Carnea de pui cu usturoi, dafin si vin alb este o reteta culinara aromata si foarte fina, ideala oricarei mese luate impreuna cu familia.

Ingrediente pentru carne de pui cu usturoi, dafin si vin alb:

  • 1 pui intreg
  • 150 ml vin alb
  • 50 grame unt
  • 8 frunze de dafin
  • 4 capatani de usturoi
  • 1 lamaie
  • jumatate de bagheta
  • ulei de masline
  • optional: masline fara samburi, pentru decor

Mod de preparare pentru carne de pui cu usturoi, dafin si vin alb:

  • Se va asezona puiul cu sare si piper si se va desface pielea de pe piept si se va umple cavitatea puiului cu frunze de dafin si lamaie, dupa care se va unge puiul cu unt.
  • Se va lasa la cuptor 45 de minute, dupa care se va adauga usturoiul. Se va stropi puiul cu sucul din tava si se va mai lasa la cuptor inca 45 de minute.
  • Se pun pe o tava feliile de bagheta, se stropesc cu ulei de masline si se tin la cuptor timp de 20 de minute.
  • Pentru a obtine sosul, se va pune tava din cuptor pe ochiul de aragaz, se adauga in tava vinul si sucurile lasate de pui si se fierbe totul.
  • La final, puteti decora cu masline fara samburi…

Pofta buna!

Loading..