Carne de pui in sos cu sirop de rodie

339

Carnea de pui in sos cu sirop de rodie este o mancare ce poate fi pregatita si pe aragaz, dar si pe cuptor, fiind la fel de savuroasa si cu carne de iepure sau de rata.

Carne de pui in sos cu sirop de rodie

Carnea de pui in sos cu sirop de rodie este o mancare satioasa, sanatoasa si usor de preparat.

Ingrediente pentru carne de pui in sos cu sirop de rodie:

  • 8 pulpe superioare de pui sau piept de pui
  • 410 grame fasole din conserva
  • 300 ml supa de pui
  • 150 ml dry sherry
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 cepe rosii
  • sirop de rodie
  • ulei de masline
  • faina alba
  • turmeric
  • 1 cartof dulce
  • cimbru

Mod de preparare pentru carne de pui in sos cu sirop de rodie:

  • Se vor amesteca usturoiul si ardeiul iute pana cand se va obtine o pasta mai groasa, iar faina se va amesteca cu turmeric.
  • Se va da carnea de pui prin amestecul de faina cu tumeric si se va praji in ulei puiul pana devine crocant.
  • Se va adauga in tigaie amestecul obtinut din ardei iute si usturoi, dupa care se mai adauga cimbrul si ceapa.
  • Se va turna si sherry si se va lasa sa clocoteasca, dupa care se va adauga si siropul de rodie…
  • Peste cartoful taiat in cuburi si fasole se va turna supa de pui, se va da in clocot si se va lasa timp de 30 de minute la fiert.

Pofta buna!