Home / RETETE / Carne de pui Tandoori

Carne de pui Tandoori

Carnea de pui Tandoori se va servi cu orez basmati sau cu cartofi picanti, la tava.

Carne de pui Tandoori

Ingrediente pentru carne de pui Tandoori:

  • 1 pui de aproximativ 2 kilograme
  • 400 grame lapte de cocos
  • 2 cepe
  • 1 lamaie
  • 1 bucata de ghimbir
  • coriandru

Ingrediente pentru marinada:

  • 150 ml de iaurt
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sucul de la o lamaie
  • ardei iute
  • curcuma
  • coriandru
  • chimion
  • scortisoara

Mod de preparare pentru carne de pui Tandoori:

  • Carnea de pui Tandoori se prepara in aproximativ doua ore. Se vor amesteca ingredientele necesare pentru marinada cu doua lingurite de sare si una de piper, se vor cresta pulpele de pui si se vor freca cu marinada, dupa care se va lasa 24 de ore la frigider.
  • Se vor pune intr-o tava ceapa, jumatatile de lamaie si ghimbir, dupa care se va aseza puiul deasupra si se va lasa la cuptor timp de o ora si jumatate.
  • Miezul copt de lamaie impreuna cu ceapa si zeama din tava se vor pune intr-un robot de bucatarie si se vor mixa pana se obtine un piure. Se va pune piureul inapoi in tava si se va lasa la fiert impreuna cu laptele de cocos, apoi se va adauga coriandru…

Pofta buna!