Home / RETETE / Carne de pui Tikka Masala

Carne de pui Tikka Masala

Carnea de pui Tikka Masala este o reteta culinara inspirata din bucataria indiana, o mancare savuroasa si foarte aromata ce poate fi pregatita oricand.

Carne de pui Tikka Masala

Carnea de pui Tikka Masala se serveste cu orez si un sos cremos si aromat, ideal pentru o cina cu cei dragi.

Ingrediente pentru carne de pui Tikka Masala:

  • 3 bucati de piept de pui.

Ingrediente pentru marinada:

  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura de tandoori mix
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 lingurita de coriandru maruntit
  • 1 lingurita de scortisoara

Ingrediente pentru sosul Tikka Masala:

  • 250 ml lapte de cocos
  • 150 ml de apa
  • ulei de floarea-soarelui
  • 5 pastai verzi de cardamom
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 iaurturi mici
  • 2 cepe mici
  • 2 rosii
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingurita de coriandru maruntit
  • 1 lingurita de chimion
  • jumatate de lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de piper cayenne
  • 1 lingura de paprika
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 legatura de coriandru verde

Mod de preparare pentru carne de pui Tikka Masala:

  • Carnea de pui Tikka Masala este o reteta internationala care va placea invitatilor gratie gustului fin oferit de sosul preparat. Se va prepara marinada combinand un iaurt, amestecul de tandoori, cateii de usturoi, ghimbirul, coriandrul maruntit, scortisoara si ardeiul iute tocat.
  • Dupa aceasta, se va taia cuburi carnea de pui si se va lasa pret de patru ore in marinada obtinuta; ulterior, se va frige carnea de pui pe gratar pe bete de frigarui.
  • Se vor spala rosiile si se vor taia cuburi, iar intr-un bol se vor amesteca celelalte condimente ramase.
  • In tigaie se vor pune pastaile de cardamom si scortisoara lasandu-se pret de cateva minute, dupa care se adauga ceapa pana se inmoaie. Se va adauga pasta de tomate si apa si se va lasa la fiert pret de 15 minute. La final se va adauga carnea de pui si se va lasa la fiert cinci minute, dupa care se vor adauga iaurtul si laptele de cocos…
  • La servire, se va adauga deasupra coriandru verde.

Pofta buna!